Eşini öldüren kocaya "doğum kontrol hapı" indirimi

Güncelleme Tarihi:

Eşini öldüren kocaya doğum kontrol hapı indirimi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2007 11:05

İZMİR'in Urla İlçesi'nde kiralık evlerinde eşi Alev Er'i kabloyla boğup öldürdükten sonra, kokmasın diye cesedini buzdolabına gizleyen Şakir Er, İzmir 11'inci Ağır Ceza Makemesi'nde ‘ağırlaştırılmış müebbet’ hapis cezası istemiyle yargılandığı davada 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Şakir Er, karar sonrası mahkeme heyetine verilen cezadan dolayı teşekkür etti. Duruşmaya katılan Alev Er'in annesi Şener Türkdoğmuş, karara isyan etti.

3 Eylül 2006 tarihinde, saat 00.30 sıralarında, Çanakkale'nin Gelibolu İlçesi'ndeki İskele Meydanı'nda devriye gezen polis, 5 yıl önce karıştığı kavga nedeniyle 4 ay hapse mahkum olan ve gıyabi tutuklama kararıyla aranan 41 yaşındaki camcı Şakir Er'i yakaladı. Gözaltına alınıp konulduğu nezarethane de ağlayan Er, İzmir'in Urla İlçesi Çamlıçay Mahallesi'ndeki evlerinde eşi Alev Er'i televizyon kablosuyla boğup öldürdükten sonra cesedini buzdolabına gizlediğini itiraf etti. Bu suçtan yakalandığını zannederek eşini öldürdüğünü söyleyen Şakir Er'in cinayeti itiraf etmesi üzerine bağlantı kurulan Urla İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, çiftin evlerine gitti. Çilingir yardımıyla kapıyı açtıran polis, 38 yaşındaki Alev Er'in cesedini buzdolabında buldu. Mahkemeye çıkartılan Şakir Er, tutuklanıp cezaevine gönderildi.

Bugün İzmir 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasıyla tutuklu yargılanan sanık Şakir Er, ölen Alev Er'in annesi Şener Türkdoğmuş, torunu E.A.E. ve tarafların avukatları katıldı. Er, hakim önünde verdiği ifadesinde, eşini kendisine ihanet ettiği için öldürdüğünü söyledi. Er, “18 yaşımdan beri birlikteydik. Hem çok seviyordum hem de çok kıskanıyordum ama o bana ihanet etti. 45 gün önce eşimle oğlumu tatil için Gelibolu'ya gönderdim. Eşimle tatil süresince çok zor görüştüm. Bu arada, kulağıma başka erkeklerle birlikte olduğuna dair söylentiler geldi. Eşimi arayıp Urla'ya gelmesini istedim. Geçen cuma günü, oğlumu bırakıp geldi. Eşyaları toplarken doğum kontrol hapı gördüm. Nedenini sorunca cevap vermedi. Göbeğinde de yara bandı vardı. Merakla bandı kaldırınca piercing için delik açtırdığını gördüm. ‘Utanmıyor musun, evli barklı kadınsın’ dedim. O da ‘Sana ne. Kendi hayatımı yaşıyorum’ dedi. Cep telefonunda başka erkeklerden gelen mesajları görünce olan oldu. Namusumu temizledim. Şimdi çok pişmanım” dedi.

Tanık olarak dinlenen Alev Er'in annesi Şenay Türkdoğmuş, “Almanya'da çalışıyordum. Damadım sürekli para istiyordu. Hem araba hem ev aldım. Elde avuçta ne varsa bitirdi. Benim ve kızımın kanını hemdi. Kızım namusuyla yaşıyordu. Kızıma iftira atmaya çalışıyor. 4 gün boyunca işkence yapmış. Aç susuz odaya kapatmış. Damadımdan şikayetçiyim” dedi.

Gelibolu'da lise 3'üncü sınıfta okuyan çiftin 17 yaşındaki oğlu E.A.E., ise “Babam anneme iftira atıyor. Annemin doğum kontrol hapı kullandığını kendisi de biliyordu. Bizzat kendi gidip eczaneden alıp getiriyordu. Babam sürekli anneannemden para istiyordu. Annemin başka erkeklerle ilişkisi yoktu. Babam başka kadınlarla ve işyerindeki bir erkekle ilişkisi vardı. Babamın annemi öldürmesinin tek sebebi para. Annem namusuyla yaşıyordu. O artık benim babam değil. Kendisinden nefret ediyorum” dedi.

Mahkeme heyeti sanık Şakir Er'e önce ağılaştırılmış ömür boyu, ardından suçu haksız tahrik altında gerçekleştirdiği için 24 yıl, daha sonra duruşmalardaki iyi hali nedeniyle 20 yıl hapis cezası verdi. Şakir Er, karar sonrası mahkeme heyetine verdikleri cezadan dolayı teşekkür etti. Karar sonrası ağlayan Alev Er'in annesi Şener Türkdoğmuş, “Benim kızım toprakta çürüyor. Katili ise elini kolunu sallaya sallaya 10 yıl sonra çıkacak. Biz müebbet bekliyorduk. Bu karar acımızı daha da artırdı. Torunum reddi miras ve babasının soyadının taşımamak için iptal davası açtı. Damadım cezaevinden yakınları aracılığıyla bizleri tehdit ediyor” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!