Eşini öldüren klima tamircisine 25 yıl hapis

Güncelleme Tarihi:

Eşini öldüren klima tamircisine 25 yıl hapis
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2008 10:48

ADANA’da boşanmasına rağmen, birlikte yaşadığı eşi 29 yaşındaki Fadime Yılmaz’ı kendisini aldattığı gerekçesiyle bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen klima tamircisi 31 yaşındaki Süleyman Ariç, 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı

19 Temmuz 2007’de meydana gelen olayda, Süleyman Ariç, Hürriyet Mahallesi’ndeki evlerinde, bir yemek şirketinde aşçı olarak çalışan eşi 2 çocuk annesi Fadime Yılmaz’ı bıçaklayarak öldürdü, polise teslim oldu. Tutuklanan Süleyman Ariç, hakkında, ‘ömür boyu hapis cezası’ istemiyle Adana 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

Dün karar duruşmasına çıkan Ariç, öfkesine yenik düşüp eşini öldürdüğünü itiraf etti, “Olay günü kardeşimi Almanya’ya uğurladıktan sonra eve döndüm. Evimin kapısının açıldığını boşluktan bir erkeğin çıktığını gördüm. Eşime sorduğumda önce sustu, sonra da ‘dostum’ dedi. Öfkeme yenik düşüp bıçakladım. Kendime geldiğimde eşim kanlar içindeydi. Ambulans çağırdım. Pişmanım” dedi. Mahkeme heyeti, Ariç'i önce ömür boyu hapse mahkum etti. Duruşmadaki iyi hali nedeniyle bu cezasını 25 yıla indirdi.

Öldürülen Yılmaz’ın annesi 51 yaşındaki Müzeyyen Yılmaz, verilen cezayı az bulup, “Cezası ömür boyu hapis olmalıydı. İtiraz edeceğiz. En çok zoruma giden melek gibi kızımın namusuyla oynamasıydı. Yavrum çalışıp 2 çocuğuna bakıyordu. Evden işine gidip geliyordu. Böyle caniler cezaevinden çıkartılmamalı” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!