Eşini boğazını keserek öldüren sanığa ömür boyu hapis

Güncelleme Tarihi:

Eşini boğazını keserek öldüren sanığa ömür boyu hapis
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2009 12:18

İZMİR'n Bornova İlçesi'nde kendisini başka erkekle aldattığını öne sürdüğü 28 yıllık eşi Fatma Soysal'ı 8 yerinden bıçakladıktan sonra boğazını kesip öldüren Hasan Soysal'a, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verildi.

Haberin Devamı

Tutuklu olarak yargılanan Hakan Soysal, İzmir'deki 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde son kez hakim karşısına çıkarıldı. Eski savunmalarını yineleyen Hasan Soysal, eşini daha önce dışarıda başka erkeklerle gördüğünü öne sürerek, şöyle dedi:

“Eşimi takip etmeye karar verdim. Evden ‘İşe gidiyorum' diye çıktım. Nihat ismindeki arkadaşımı eve girerken gördüm. Kısa süre sonra ben de eve gittim. Eşim kapıyı çok geç açtı. Nihat evde yoktu, pencereden kaçmıştı. Bu kişiyi 1 gün tekrar eve girerken yakaladım. Ne aradığını sordum. Bana ‘Sen erkek değilsin, hastasın, ne biçim erkeksin? Manisa'ya yatırılma zamanın geldi' dedi. Bunun üzerine eve girip eşimle tartışmaya başladım. Tartışma sırasında çılgına döndüm. Bıçağı rastgele vücuduna sapladım. Pişman olunca 112’yi arayıp yardım istedim. Ancak, geç kaldım. Pişmanım.”

Haberin Devamı

Mahkeme heyeti, akli dengesinin yerinde olduğu yolunda rapor verilen Soysal'ı, eşini boğazını keserek öldürmek suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Hasan Soysal'ın yasa uyarınca 30 yıl cezaevinde tutulduktan sonra serbest kalabileceği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!