Eşini 19 yerinden bıçaklayan sanığın ifadesi şoke etti

Güncelleme Tarihi:

Eşini 19 yerinden bıçaklayan sanığın ifadesi şoke etti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2018 10:12

İstanbul Cevizlibağ tramvay yolunda eşini öldüresiye dövdüğü ve meyve bıçağı ile 19 yerinden bıçakladığı iddia edilen tutuklu sanığın yargılanmasına başlandı. Duruşmada savunmasını yapan sanık "Poşette o an elime bıçaklar geldi çatal veya kaşık gelseydi onlarla da vururdum çünkü kendimi kaybetmiştim. Muhtemelen cinnet geçirdim" dedi.

Haberin Devamı

Eşini 19 yerinden bıçaklayan sanığın ifadesi şoke etti
Zeytinburnu’nda boşanmak üzere olduğu Sedef Vatansever’i yüzünden ve vücudunun çeşitli yerlerinden bıçaklayarak yaraladığı iddiasıyla yargılanan Tuncer Vatansever, “Bağırarak hakaret edip yüzüme tükürdü” dedi. Sedef Vatansever ise kocasının elinde 5 bıçak olduğunu, 4’ünün vücuduna saplarken kırıldığını söyledi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianameye göre Zeytinburnu’nda 20 Şubat’ta,  Sedef Vatansever (27) sürekli alkol kullandığını ve kendisine şiddet uyguladığını ileri sürdüğü 10 yıllık eşi Tuncer Vatansever (39)’in saldırısına uğradı. Tuncer Vatansever arkasından geldi.  “Seni Öldüreceğim!” diye bağırarak, elindeki bıçakla Sedef Vatansever’i defalarca yaraladı. Ağır yaralanan Sedef Vatansever hastaneye kaldırıldı. Vücudundan kırılan bıçakların uçları çıkarıldı.Olaydan sonra kaçan ve daha sonra tutuklanan Tuncer Vatansever Tuncer Vatansever hakkında, ‘eşi kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan 13 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Haberin Devamı

“KENDİMİ KAYBETTİM”

Bakırköy 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu yargılanan Tuncer Vatansever, avukatları ve Sedef Vatansever katıldı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da davaya katılma talebinde bulundu.

Tuncer Vatansever ifadesinde şu iddiaları ortaya attı: “Eşinin isteğiyle eve ipotek koydurduk. Misafir olarak bir arkadaşının Zeytinburnu’ndaki evinde beraber kalıyorduk. O akşam Arnavutköy’de oturan annemin evinde buluştuk eşimle. Misafir olarak kaldığımız evden çıkacaktık. O nedenle 3 gün önce tuttuğumuz evde mutfak eşyaları olmadığı için annemin evinden 3 tane kaşık, 3 tane çatal, 3 tane meyve bıçağı ve 3 tane toz bezi almıştık. Hepsi eşimin çantasındaydı. Dönüşte tramvayla Tercüman Sitesi’ndeki durağa geldik. Eşime, ‘Benim evin üstüne konulan ipotekin  parası ne zaman ödenecek?’ diye sordum. O da bana, ‘Ben eve gelmeyeceğim burcumu ister öderim, ister ödemem. Senden ayrılacağım’ diye bağırarak hakaret edip yüzüme tükürdü. Annemden aldığımız poşeti bana verdi. Ben de insanlar içinde küçük düşürünce kendimi kaybettim. Poşetteki meyve bıçakları ile eşime vurdum. Daha sonra insanların beni linç etmesinden korkarak olay yerinden kaçtım. Kendimde olmadan Vatan Caddesi’nde kadar yürümüşüm. Polisi arayarak ‘Gelin beni de buradan alın’ dedim.”

Haberin Devamı

“ÖNCE YÜZÜMDEN SONRA KAFAMDAN BIÇAKLADI”

Sedef Vatansever, kocasının kendisini 17 yaşında kaçırdığını, 18’inde anne olduğunu, korktuğu için boyanamadığını söyledi. Evliliği boyunca şiddet gördüğünü anlatan  Sedef Vatansever şunları söyledi: “Kızım da aynı şekilde çok defa babasından şiddet gördü. Evliliğimiz boyunca hiçbir şekilde çalışmadı. Ailem dedemden kalma birkaç tane daireyi bana verdi. Bu dairelerimi sattım 2 yıl önce Bursa’ya yerleştim. Sanık aileme de bıçaklı saldırılarda bulundu. Benden sürekli para isteyip boşanmayı her defasında erteledi, boşanma davamız sürmektedir. En sonunda annesi ile birlikte çocuğumu kaçırdılar. Olayın olduğu gün Bursa’dan çocuğumu görmek için gelmiştim. Tuncer de oradaydı. Tehditlerine başladı, önden çıktım ve otobüse bindim. Kendisi de yanımdaydı. Ben Tuncer ile tanıştığımdan beri sürekli kendisinin tehditleri altında yaşadığım için devamlı kaçtım. Yine aynı şekilde kaçmayı denedim ancak arkamdan geldi. Beni çocuğumla tehdit etti, çocuğuma zarar vereceğini söyledi. Kızıma zarar vermesin diye sanık ile aynı otobüse ve aynı tramvaya binmek zorunda kaldım.

Haberin Devamı

“ELİNDE 5 BIÇAK VARDI”

Tramvaydan bir durak öncesinde kolumu sıkarak inmemi istedi, koşarak kaçarım diye düşündüm. Bu durakta sadece tramvaydaki güvenlik görevlisi vardı. Sanığın elinde beş tane bıçak vardı, ilk darbeyi yüzüme vurdu. Bıçak yüzümde kırıldı. Halen izi yüzümde mevcuttur. Ağzımı açamıyorum, ikinci bıçak alnımda saçlı derime doğru vuruldu ve kafamda kırıldı. Bu sırada sürekli ‘Seni öldüreceğim’ diye bağırıyordu. Kendimi yere attım, çok kan akıyordu. Artık ayakta duramadım, yerdeyken üzerime çıktı. Sırtımda 19 tane bıçak yarası var. İki bıçak böbreğimde kırıldı ve kaldı, karnımdan ameliyat oldum bıçaklar karnımdan çıkarıldı. İkinci ameliyatım da olacak. Yerdeyken bana vurduğu sırada karşıdan müdahale etmek için iki kişi geliyordu. Onları görünce ‘Sen zaten öldün’ diyerek olay yerinden kaçtı.

Haberin Devamı

“ERKEK ARKADAŞIMDAN DA PARA ALDI”

Savcının ilişki iddialarını sorduğu Sedef Vatansever, “Boşanma davası açtıktan sonra Bursa’da hayatıma giren Mehmet Hanifi Tanın isimli bir kişi vardır. Halen beraberliğim devam etmektedir. Boşandığım takdirde kendisi ile evleneceğim. Tuncer beye de Mehmet Hanifi Tanın sürekli maddi yönden yardımcı olmuştur. Çocuğumun okulunu bile kendisi karşılamıştır. Tuncer bey, Mehmet Hanifi Tanın’dan da para istemektedir. Sanığın savunmasında bahsettiği evine konulan ipotek ile benim bir ilgi alakam yoktur. Sanık bir işe girmiştir bunun için evine ipotek konulmuştur” dedi.

Mahkeme heyeti Sedef Vatansever’in tedavi gördüğü hastaneden raporlarını istenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!