Escabar’a idam

Güncelleme Tarihi:

Escabar’a idam
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 1999 00:00

Haberin Devamı

Uluslararası silah ve uyuşturucu kaçakçısı Ramazan Yıldız'ın yargılanmasına başlanıyor. ‘Türk Escobar’ı için savcı idam istedi.

Hollanda'da 7 yıl önce öldürülen uyuşturucu kaçakçısı Celal Ateş'in kırmızı bültenle aranan ve bir süre önce uyuşturucu operasyonunda yakalanan katil zanlısı, ‘Türk Escobarı’ Ramazan Yıldız, idamla yargılanacak. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, dosyasını yetkisizlikle Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdiği Yıldız, Ateş ile Mustafa Dündar'ı öldürmek, Fuat Kılıç'ı ağır yaralamakla suçlanıyordu.

Hollanda iadesini istedi

Hollanda adli makamları bu ülkedeki cinayetler yüzünden tüm dünyada kırmızı bültenle aranan Yıldız'ın iki ülke arasındaki anlaşma uyarınca iadesini istedi. Hollanda'nın iade istemine rağmen Yıldız, Türk vatandaşı olduğu için birden fazla adam öldürme iddiasıyla Türkiye'de idam istemiyle yargılanacak. Beykoz'da yakalanan Yıldız, uyuşturucu kaçakçılığı ve çifte cinayet suçlamalarını kabul etmedi. Yıldız, polise verdiği ifadede şunları söyledi: ‘‘ Celal Ateş bir arkadaşıma ait cep telefonunu kullanıyordu. Telefonla ilgili bir problem olmuş. Fuat Kılıç beni bu konuda görüşmek için Ateş'in kahvehaneye çağırdığını söyledi. Fuat ile buluştuk, kahveye girdiğimizde Celal, ‘Arkaya geçelim' dedi. Sigarasını aldı, önüme düştü. Bu sırada Fuat ‘Burada olmaz' diye bağırdı. Celal dönüp silahını çekti. Kendimi yan tarafa attım. İçeri kimin girip ateşe başladığını görmedim. Çatışma oldu, 2 saldırgandan biri silahını kafama dayayıp üzerimi aradı. Sonra gittiler. Kalktığımda Celal ile Mehmet cansız yatıyorlardı. Cinayetlerle ilgim yok.’’

Cenazeleri o göndermiş

Sanık Yıldız, savcılıkta da tekrar ettiği ifadesinde, ‘‘Her ikisi hemşerimdir. Cenazelerini Türkiye'ye ben gönderdim’’ dedi. Yıldız, pasaportunda yer alan Hollanda, Fransa, İspanya, Belçika, Avusturya ve Macaristan gezilerini ise ‘‘Tarihi yerleri dolaşmayı severim’’ diye açıkladı.

İşte Yıldız’ın mal beyanı

1971'de kız kardeşini öldürmekten mahkûm olan ve 3 yıl hapis yatıp 1974 affından yararlanan Yıldız, Kapalıçarşı'da kuyumculuk yaptığını, daha sonra yurtdışına çıkıp tekstil işine girdiğini öne sürdü. ‘‘Aylık gelirim 1 milyar TL’’ diyen 6 çocuk babası Yıldız'ın mal varlığı polisteki anlatımına göre şöyle:

Çavuşbaşı Köyü'nde 2 dönüm üzerinde tripleks villa

Aynı köyde 5.5 dönüm arazi

Beykoz'da 7 katlı iş merkezi (kirada)

Káğıthane'de eşinin üzerine kayıtlı 285 metrekare 5 katlı iş merkezi

Üsküdar'da 72 metrekare dubleks tarihi bina

Beylikdüzü'nde 125 metrekare üzerine 16 daire hisseli kooperatif

Malatya'da babadan kalma 100 dönüm arazi

1979 model Buick otomobil, Toyota kamyonet, Vrangler Jeep, Toyota, Tempra ve Uno marka otomobiller.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!