Esad’a Mavi Marmara talebi

Güncelleme Tarihi:

Esad’a Mavi Marmara talebi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2012 10:44

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın ofisindeki bilgisayarlarının, internet korsanı grup Anonymous’un saldırısına uğraması ve yapılan sanal yazışmaların ele geçirilmesi üzerine, ortaya gün geçtikçe ilginç bilgiler çıkıyor.

Haberin Devamı

Haaretz’in ele geçirdiği yazışmalarda İsrail ile diplomatik kriz başlatan “Mavi Marmara” gemisinden de söz ediliyor.

İngiliz Parlamentosu’nun eski üyelerinden George Galloway, Esad’ın basın danışmanı Buteyna Şaban’a gönderdiği 11 Ağustos tarihli elektronik postada, Gazze’ye gitmesi planlanan bir Filistin konvoyu için Suriye hükümetinden yardım istiyor.

Filistin'e Özgürlük Hareketi lideri olan Galloway, araçlarla Londra’dan Suriye’nin Lazkiye kentine gidecek olan konvoyun, buradan Mavi Marmara vasıtasıyla Mısır’ın El Ariş Limanı’na ulaştırılmasını planladıklarını ifade ediyor. Galloway, bu planının gerçekleştirilmesi için de Esad’dan, o dönem Türkiye’de bulunan Mavi Marmara gemisi için Lazkiye Limanı’nı açmasını talep ediyor.

Şaban ise bu isteğe, “Allah, hayranlık verici çabalarınızda yardımcınız olsun… Suriye olarak böyle bir olayda yer almaktan onur duyarız” diyerek, olumlu yanıt veriyor.

Haberin Devamı

Bu yazışmadan yaklaşık iki ay sonra, Ekim 2010’da konvoy Suriye’den geçerek Gazze’ye ulaşıyor. Ancak konvoyu Lazkiye’den El Ariş’e Mavi Marmara yerine bir başka gemi taşıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!