Erzurum'da gazeteciye çirkin saldırı

Güncelleme Tarihi:

Erzurumda gazeteciye çirkin saldırı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 1998 00:00

Haberin Devamı

Erzurum'da yerel 'Doğu Ekspres' gazetesi ile Erzurum Ticaret Odası'nın yayın organı 'Borsa 2000' dergisinin Yayın Yönetmeni Öztürk Akkök, kimliği belirsiz 2 kişi tarafından dövüldü.

Olay önceki akşam saatlerinde Yukarı Mumcu Caddesi'nde meydana geldi. Akkök, bu cadde üzerindeki bürosuna giderken, kendilerini ülkücü olarak tanıtan 2 kişinin saldırısına uğradı. Saldırganların tekme tokat dövdüğü Öztürk Akkök, Şehit Yücel Gür Polis Karakolu'na giderek şikayetçi oldu.

Saldırganların kendilerini ülkücü olarak tanıtıp hedef şaşırtmak istediklerine inandığını belirten Akkök, ‘‘Dergide, Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Erzurum Su, Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'ne ait vidanjörün, kanalizasyon atıklarını hastanenin yakınına boşaltığını fotoğraflı olarak işlemiştim. Genel Müdür Nurullah Özkılıç'la sabahleyin makamında görüşmeye gittim. Beni makamından kovdu. Bu olaydan sonra iki kişi tarafından takip edilmeye başlandım’’ dedi.

Karakola gelerek Öztürk Akkök'e geçmiş olsun diyen MHP Erzurum İl Başkanı Cezmi Polat, ‘‘Bu saldırının ülkücü camia ile uzaktan yakından ilişkisi yoktur. Bu tür basit ve aşağılık insanların camiamızda yeri yoktur’’ diye konuştu.

Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti de saldırıyı kınadı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!