Erzurum'da en soğuk gece: - 29 derece

Güncelleme Tarihi:

Erzurumda en soğuk gece: - 29 derece
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2000 00:00

Geç gelen kışın ardından, yurdun büyük bölümü, kar yağışı ve soğuğun etkisi altında kaladı.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde soğuk ve karlı hava koşulları, hayatı olumsuz yönde etkilerken, dün gece hava sıcaklığının -29 dereceye düştüğü Erzurum'da mevsimin en soğuk gecesi yaşandı.

Meteoroloji yetkililerinden edinilen bilgiye göre, sıcaklık dün gece Erzurum'da -29, Erzincan'da -9, Iğdır'da da -5 derece olarak kaydedildi.

Erzurum'da günün en yüksek hava sıcaklığının -15 derece olmasının beklendiğini ifade eden yetkililer, soğuk havanın etkisini sürdüreceğini, önünüzdeki günlerde kar yağışının beklenmediğini bildirdiler.

Eskişehir'de ulaşım aksıyor
Eskişehir'de dün geceden itibaren yağmaya başlayan kar, şehiriçi ve şehirlerarası yollarda ulaşımı aksatıyor. Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, yer yer kalınlığı 10 santimetreyi bulan kar nedeniyle Han ilçesinde bazı köy yolları ulaşıma kapandı.

Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin, köy yollarında dün geceden itibaren çalışmalarını sürdürdüğü, Karayolları tarafından da şehirlerarası yolların tuzlandığı belirtildi.

Kar yağışı nedeniyle şehiriçinde de ulaşım etkilendi. Özellikle yüksek kesimlerde araçlar harekette zorlanırken, şehir merkezinde belediyeler tuzlama çalışmaları yapıyor.

Eskişehir'de kar yağışının yarın öğle saatlerine kadar etkili olacağı, Ramazan Bayramı süresince de kar beklenmediği belirtildi.

Kütahya ve ilçelerinde de, yoğun kar yağışı nedeniyle 18 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.

Köy Hizmetleri 20. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, kent merkezine bağlı 6, Simav, Gediz, Emet ve Tavşanlı ilçelerine bağlı 12 köy yolunun yeniden ulaşıma açılması için çalışmaların aralıksız sürdüğünü bildirdiler.

Konya: 60 köy yolu kapalı
Konya'da kar yüzünden 60 köy yolu ulaşıma kapandı. Köy Hizmetleri Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, dün gece başlayan kar yağışı nedeniyle Ilgın, Akşehir ve Beyşehir ilçelerine bağlı 60 köy yolu ulaşıma kapandı. Bölgenin yüksek kesimlerinde kar kalınlığı 15 santimetreye yükseldi. Köy Hizmetleri ekiplerinin yol açma çalışmalarına başladığı bildirildi.

Karayolları yetkilileri de, şehirlerarası ulaşımda önemli sorun yaşanmadığını, ancak Konya-Aksaray, Konya-Akşehir ve Konya-Seydişehir arasındaki yollarda yer yer buzlanma meydana geldiğini bildirdi.

Konya kent merkezindeki kar kalınlığı da 7 santime ulaşırken, buzlanma nedeniyle kent içi ulaşımda zaman zaman aksamalar meydana geldi.

Sıvas'ta yollar buzlandı
Sıvas'ta dün gece başlayan kar yağışı nedeniyle kent merkezinde ve şehirlerarası yollarda buzlanmalar olması sonucu çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi. Belediyeye ait yol tuzlama ekipleri kent merkezinde, Karayolları 16. Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler ise buzlanmaya karşı bazı bölgelerde tuzlama çalışmalarıyapıyor.

Bu arada, trafik müdürlükleri, yola çıkan tüm sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyarırken, buzlu kesimlerde zincir takma zorunluluğu getirdi.

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!