Erzurum’da gençler kadın öğretmenleri taciz mi ediyor

Güncelleme Tarihi:

Erzurum’da gençler kadın öğretmenleri taciz mi ediyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2006 00:00

Erzurumlu esnaf Osman Yılmaz, kızının da görev yaptığı Dağ Mahallesi’ndeki Halitpaşa İlköğretim Okulu’nda kadın öğretmenlerin, bazı gençler tarafından sürekli taciz edildiğini öne sürerek Emniyet Müdürü’nden yardım istedi. Yılmaz, "Öğretmenler, taciz edilmekten korktukları için şikayetçi olamıyorlar"dedi.

ERZURUM Polisevi Düğün Salonu’nda düzenlenen huzur toplantısında, Emniyet Müdürü Kamil Çolak 11 aylık asayiş olayları hakkında bilgi verdi. Emniyet Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, mahalle muhtarları ve vatandaşların katıldığı toplantıda, kentin genel asayişinde sorun olmadığını belirten Müdür Çolak, 11 ay içinde bin 302 hırsızlık olayı yaşandığını ve bu olaylara karışan 649 kişinin tutuklanarak cezaevine konulduğunu belirtti. Şahsa karşı işlenen suçlarda ise silahla 7, bıçakla 4 kişinin öldürüldüğünü kaydeden Emniyet Müdürü Çolak, 334 de bıçakla yaralama olayının meydana geldiğini dile getirdi.

Toplantıda söz alan esnaf Osman Yılmaz, Dağ Mahallesi’ndeki Halitpaşa İlköğretim Okulu’nda öğretmen olan kızının okulda yaşadığı bazı olaylar nedeniyle psikolojisinin bozulduğunu söyledi. Kızının bir akşamüstü cep telefonundan kendisini arayarak, "Baba okulu bastılar, bizi kurtarın" dediğini öne süren Yılmaz şunları anlattı:

"Okula giren üç kişi öğretmenler odasından bir erkek öğretmeni dışarı çıkartıp, boş bir odaya almışlar. Farklı tiplerde olan bu üç kişi bir süre öğretmeni sorgulamışlar. O sırada kızım beni aradı durumu anlattı. ’Polisi niye aramadınız’ diye sordum. Polisi armaya çekiniyorlar. Arabalarının camlarını kırıyorlar.

Öyle ki, okulun duvara bakan arka tarafına gelen kendini bilmez üç genç, ders sırasında sınıfa girerek kadın öğretmenleri ’Hocam çok güzelsiniz’ gibi sözle taciz ediyorlar. Okullarda tedbirler daha da artırılmalı."

Emniyet Müdürlüğü’nün 155 Polis İmdat telefonuna gelen ihbarların gizli tutulduğunu ve memurların isim bile sormadığını belirten Emniyet Müdürü Kamil Çolak ise, okul önlerinde, derslere giriş ve çıkış saatlerinde ekiplerin beklediğini belirtti. Polisi aramaktan korkulmaması gerektiğini vurgulayan Müdür Çolak, "Hiç çekinmeden günün 24 saati bizi arayın. Tüm personel gece gündüz ayaktayız. Bize ihbarda bulunan hiç kimseye isim sorulmaz, sorulamaz. Telefonu açar, ihbarını yapar kapatırsın" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!