Eruh'ta şehit olan Güneş için tören düzenlendi

Güncelleme Tarihi:

Eruhta şehit olan Güneş için tören düzenlendi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2006 12:30

Siirt'in Eruh ilçesinde güvenlik güçleriyle terör örgütü PKK mensupları arasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Komanda Er Erdal Güneş için tören düzenlendi.

Moğultay Mahallesi Yeraltı Çarşısı üzerinde düzenlenen ve yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı törende bir konuşma yapan Jandarma Kurmay Albay Mustafa Koç, şehitlerin aziz hatıralarının yaşatılacağını belirterek, “Türk ulusunun birlik ve beraberliğine kasteden hain terör örgütü şunu bilmelidir ki hiçbir güç Türkiye Cumhuriyeti'ni parçalayamayacaktır, bölemeyecektir” dedi.

Terör örgütü mensuplarının içinde bulundukları zilletin bedelini mutlaka ödeyeceklerini kaydeden Koç, şunları söyledi:
“Şehit ailesi olan sizler, artık tüm askerlerin annesi babası oldunuz. Aziz şehidimiz, sen her zaman gururla anılacaksın. Silah arkadaşların olarak senin aziz hatıranı minnetle anacak ve yaşatacağız.”

Vali Vekili Özkan Demir, CHP milletvekili Hasan Güyüldar, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Osman Eker, Tunceli Belediye Başkan Vekili Mustafa Taşkale, İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Namık Dursun, Emniyet Müdürü Osman Öztürk ile yaklaşık 5 bin vatandaşın katıldığı törende fenalık geçiren şehit yakınlarını, Tümgeneral Osman Eker teselli etmeye çalıştı.

Tunceli Hacıbektaş Veli Cemevine götürülen şehit Jandarma Komando Er Erdal Güneş'in cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından defnedilmek üzere Pertek ilçesi Ulupınar köyüne gönderildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!