Eruh'a köprü

Güncelleme Tarihi:

Eruha köprü
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 1999 00:00

Haberin Devamı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle İstanbul'dan gelen grupla, Eruhlular sevgi çemberi oluşturdu. Aralarında yabancımların da bulunduğu konuklara büyük misafirseverlik gösteren Eruh Kaymakamı Öneğin, yöre kadınına yönelik çalışmaların hızlandırılacağını söyledi.

Siirt Valiliği, Eruh Kaymakamlığı, İstanbul ANAKÜLTÜR grubu ve Başbakanlık GAP İdaresi'nin katkılarıyla, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Eruh'ta düzenlenen şölende, sevgi çemberi oluştu. Eruh'a İstanbul'dan gelen grubu, çocuk, erkek ve kadınlar karşıladı. Aralarında üniversite öğretim üyesi, sanatçı, gazeteci ve yabancı konukların da bulunduğu 30 kişilik gruba, Eruhlu çocuklar folklor gösterisi sundu. Sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı şenlikte, okul bahçesini dolduranların çoğunluğunu kadın ve erkekler oluştururken, kendileri için şenlik düzenlenen Eruhlu kadınlar ise etkinliği meraklı bakışlarla izledi. Şenlikte konuşan Eruh Kaymakamı Cemil Özgün Öneğin, yöre insanına, özellikle kadınlara yönelik çalışmaları daha da hızlandıracaklarını söyledi. ANAKÜLTÜR grubu adına söz alan yazar Nevval Sevindi ise yıllardan bu yana terörle boğuşan bölgede tüm ulusun artık beraber ve el ele olduğunu anlattı.

AYRIM YOK

ANAKÜLTÜR Başkanı Ceylan Orkun ise yıllardır Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bir çok yeri dolaştığını belirterek, ‘‘ Yaşadıkları zor koşullara karşı güçlüler. Yokluk içinde var olma savaşı veriyorlar ve talepleri çok. Biz burda Batılı-Doğulu ayırımı olmadığını gösterdik ve buraya geldik’’ dedi. Şölenin ardından Kaymakamlığın Eruh ilköğretim okulunda açtığı resim, kilim, halı gibi kurslara katılanların çalışmalarından oluşan sergi gezildi.

Doğu-Batı halayı

İstanbul'dan Eruh'a gelen grup kısa sürede ilçedeki vatandaşların sevgisini topladı. Aralarında üniversite öğretim üyesi, sanatçı, gazeteci ve yabancı konukların da bulunduğu 30 kişilik gruba Eruhlu çocuklar folklor gösterisi sundu. Etkinliğe katılan grupta bulunanlar da, katılarak halay çekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!