Erotik hatlara rehber yasağı

Güncelleme Tarihi:

Erotik hatlara rehber yasağı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2006 10:50

Telekomünikasyon Kurumu, özel sektöre açılan bilinmeyen numaralar servislerinde erotik hat numaralarının verilmesine izin vermeyecek.

Haberin Devamı

Türkiye'de bilinmeyen numaralar servisinde köklü değişiklik yapılıyor. Türk Telekom'un bilinmeyen numaralar servisi 118, yaklaşık 6 ay sonra 5 rakamdan oluşacak. GSM operatörleri dahil tüm bilinmeyen numara servisleri 118 ile başlayacak ve 5 haneli olacak. Yeni numaraların 118XY yapısında olması öngörüldü.

Telekomünikasyon Kurumu Lisans ve Sözleşmeler Dairesi Başkanı Müminhan Bilgin, yaptığı açıklamada, bilinmeyen numara servislerinin işletmesinin özel sektöre açıldığını, geçtiğimiz günlerde işletmecilerin ödeyeceği asgari bedel ile numara tahsis ücretlerinin Resmi Gazete'de yayımlandığını anımsattı.

“BAŞVURULARI ALMAYA BAŞLAYACAĞIZ”

Bilgin, belirlenen asgari ücretlerin Telekomünikasyon Kurulunda görüşülerek ödenecek gerçek bedellerin saptanacağını kaydetti.

Haberin Devamı

Şu sıralarda rehber uygulaması devreye girdiğinde ortaya çıkabilecek olası sorunları gözden geçirdiklerini belirten Bilgin, daha sonra rehber hizmetleri verecek işletmecilerin başvurularını almaya başlayacaklarını söyledi. Bilgin, yaklaşık bir ay içinde başvuruları almaya başlayabileceklerini belirtti.

Bilinmeyen numara servisi kurarak işletecek firmalar, sadece bilinmeyen numara vermeyeceğini, aynı zamanda istenilen numaraya yönlendirme, bilet ve rezervasyon işlerini de yapabileceklerini anlatan Bilgin, bu alanda faaliyet gösterecek firmalara lisansların yıl başında verilebileceğini ifade etti.

Sektöre yeni girecek işletmecilerin faturalarının nasıl tahsil edileceği, anons ücretleri gibi konularda da çalışma yaptıklarını kaydeden Bilgin, piyasaya yeni girenleri ürkütmeyecek mekanizmaları oluşturmak istediklerini söyledi.
Bilgin, rehber hizmetlerinin yerli ve yabancı işletmecilerden ilgi gördüğünü, başta Almanya'dan Telegate olmak üzere 8-10 civarında işletmecinin lisans başvurusu yapmasını beklediklerini belirtti.

Türk Telekom'un ve 3 GSM operatörünün bu alanda işletmecilik yapmayacaklarını anımsatan Bilgin, işletmecilere herhangi bir sınırlama getirmeksizin her türlü katma değerli hizmetleri verebilmelerini arzuladıklarını ifade etti.

Haberin Devamı

Bilinmeyen numaraların yanı sıra vatandaşların yaşamını kolaylaştıran hizmetleri de bu servislerden alabilmelerini öngören bir yapının planlandığını vurgulayan Bilgin, bu sayede vatandaşların her türlü hizmete kolayca ulaşabileceğini dile getirdi.

EROTİK HATLAR

Rehber hizmeti işletmeciliğinde sadece erotik hatların bilinmeyen numara rehberlerinde yer alması konusunda çekincelerinin bulunduğunu bildiren Bilgin, şu anda Türk Telekom'un 118 Rehber Servisi'nde de bu numaraların verilmediğini kaydetti.

Bu tür numaraların yeni dönemde de rehber hizmeti işletmecilerince verilmemesini öngördüklerini belirten Bilgin, masal, müzik ve diğer ihtiyaçlara yönelik bilinmeyen numaralar servisi oluşturulabileceğini söyledi. Bilgin, ”Rehber hizmetlerinin içine erotik hatları bulaştırmak istemiyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!