Erol hayatını LÖSEV’e bıraktı

Güncelleme Tarihi:

Erol hayatını LÖSEV’e bıraktı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2016 20:50

Henüz 19 yaşındaki Erol’un lösemi tedavisi için bir kampanyayla gerekli 280 bin lira toplandı ama, delikanlı birkaç gün sonra can verdi. Ve Erol’un vasiyetiyle, onun için toplanan para, LÖSEV’e bağışlandı.

Haberin Devamı

Ayvalık’ta yaşayan ev hanımı Seval ve dolmuşçu Mustafa Kayayaz çiftinin ikinci çocukları Erol’a, henüz 19 yaşındayken, 2014 yılında lösemi teşhisi konuldu.Hastalık hızla ilerleyince ilik nakli şart oldu ve annesi Lösemili Çocuklar Vakfı LÖSEV’le bağlantıya geçti. Ancak Erol’un ilik nakli öncesi kullanması gereken ilaç, sadece yurtdışında bulunabiliyordu. LÖSEV yetkilileri ilacı buldu, ancak çok pahalıydı. Bunun üzerine, Avvalık Kaymakamlığı ve Belediye Kent Konseyi devreye girdi. Erol için, bir yardım kampanyası düzenlendi.

AYVALIK ONA KAN VERMEK İÇİN KUYRUK OLDU

Bir yandan gerekli para toplanırken, Ayvalıklılar da Kızılay’ın Erol için özel kurduğu mobil istasyonda ilik donörü olabilmek için sıraya girerek kan verdi.Hedeflenen, ilaç için gerekli 280 bin TL kısa zamanda toplandı. Ancak Erol ilacı kullanmaya başladıktan birkaç gün sonra, 31 Ağustos 2015’te son nefesini verdi. Erol’un anne ve babası, önceki gün oğullarının vasiyetini yerine getirmek için Ankara’ya gitti. LÖSEV’in LÖSANTE Çocuk ve Yetişkin Hastanesi’nde, LÖSEV’in kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Üstün Ezer’i ziyaret eden Sevam ve Mustafa Karayaz, oğullarının kendilerine vasiyet ettiği gibi, onun için toplanan tüm parayı LÖSEV’e bağışladılar.

Haberin Devamı

‘ÇOCUKLARI ÇOK SEVİYORUM’

Oğlunun hastanedeyken, “Ben çocukları çok seviyorum ve bu hastalığın ne kadar zor olduğunu artık biliyorum. İyileşince onlar için her şeyi yapacağım” dediğini anlatan anne Seval Karayaz, “Ankara’ya geleceğim gece oğlumu rüyamda gördüm. Gülüyordu. LÖSEV’e geleceğimizi hissetmişti” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!