Erol Aksoy reddi hakim talebinde bulundu

Güncelleme Tarihi:

Erol Aksoy reddi hakim talebinde bulundu
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2010 16:47

Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu (TMSF) tarafından el konulan İktisat Bankasının eski sahibi Erol Aksoy’un “Bankalar kanununa muhalefet, zimmet ve gerçeğe aykırı muhasebeleştirme“ suçundan yargılandığı davada reddi hakim talebinde bulundu.

Haberin Devamı

İstanbul Adliyesi 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuksuz sanıklardan Erol Aksoy ve Mehmet Gür’ün yanı sıra taraf avukatları hazır bulundu. Duruşmada Erol Aksoy vekili Turgut Kazan, mahkeme kurulunda yer alan üye hakim İlhan Karagöz hakkında reddi hakim talebinde bulunduklarını belirten 2 sayfa dilekçe sunduklarını belirtti. Taleplerinin gerekçesini açıklayan Turgut Kazan; ”Mehmet Emin Karamehmet'e zimmet suçundan 11 yıl 8 ay hapis kararı çıkan Pamuk Bank davasında üye hakim İlhan Karagöz, muhalefet şerhi koyarak müvekkilim hakkında aynı suçtan suç duyurusunda bulunulmasını istemişti. Bu nedenle İlhan Karagöz'ün müvekkilimin sanık olarak yargılandığı bu davada tarafsız davranacağı yönünde kuşkularımız var” dedi.

Erol Aksoy ise avukatının beyanlarına katıldığını belirterek; ”Davada hakimin tarafsızlığı yönünde kuşkularım var. Benim oradaki durumumun zimmet olarak vasıflandırılması yerinde değildir” dedi. Kuşkuya düştüğü için avukatlarının beyanına katıldığını belirten Erol Aksoy, Pamukbank davasındaki durumunun zimmet olarak adlandırılmasını uygun görmediğini de söyledi. Erol Aksoy; ”Birinci sebep ben o tarihte 'hakim ortak' değildim. İkincisi bir para çıkışı yoktur. Sadece temdit olayı vardır. Üçüncüsü benim bu işe aracılık ettiğim düşünülebilir, böyle bir husus ise hiç yoktur" dedi.

Red talebinde bulunulan üye hakim İlhan Karagöz, dilekçeyi inceleyip celse arasında düşüncesini yazılı olarak mahkemeye ileteceğini kaydetti. Duruşma reddi hakim talebini karara bağlamak üzere ileri bir tarine ertelendi. Davada Erol Aksoy da dahil 19 sanık ”Bankalar kanununa muhalefet, zimmet ve gerçeğe aykırı muhasebeleştirme”suçlarından yargılanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!