Eroinden tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Eroinden tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 1998 00:00

Haberin Devamı

Hem Galatasaray, hem de Fenerbahçe'de oynayan bir zamanların ünlü futbolcusu Güngör Tekin, eroin kaçakçılığı suçundan Londra'da tutuklandı. Piyasa değeri 198 trilyon liraya ulaşan 70 kilo eroin yüzünden hapse atılan Güngör Tekin intihar etmek istedi, ancak son anda kurtarıldı.

Eski milli futbolculardan Güngör Tekin, 1997'nin son haftasonunda piyasa değeri 5.5 milyon sterlin (198 trilyon lira) olan 70 kilo saf eroin kaçakçılığından Londra'da tutuklandı. İlk karısından iki, ikinci eşinden ise bir çocuğu bulunan 44 yaşındaki eski ünlü futbolcunun, yattığı Brixton Cezaevi'nde intihar girişiminde bulunduğu öğrenildi. Hücre arkadaşı tarafından son anda kurtarılan Güngör Tekin'e yakın kaynaklar, ‘Güngör Tekin’in bir komploya kurban gittiğini sanıyoruz. Telefon numarası eroin yüklü minibüste yakalanan birinin üzerinde çıkınca polis tarafından tutuklandı. Güngör Tekin, Türkiye'de krallar gibi yaşıyordu. En son olarak İngiltere'deki siyah taksi ‘Metro cab’ in Türkiye temsilciliğini almıştı' diye konuştular. Tekin'in eşi ve çocuğu da olayın ardından İngiltere'ye geldi. Şeker ve kalp hastası olan Güngör Tekin'e, İngiliz cezaevinde ilaçlarının verilmediği ileri sürülüyor. Brian Birch zamanında Galatasaray'da oynayan ve Fenerbahçe'de de top koşturan Güngör Tekin, son beş yıldır Londra'ya sık sık iş ziyaretinde bulunuyordu. İngiliz polisinin Tekin'in Londra'daki evini sürekli gözlediği belirtiliyor. İngiliz Gümrük Muhafaza Ekipleri'nin ‘‘Uzak dur’’ kod adlı operasyonunda, Çek plakalı bir minibüsün arka tekerleğinin üstündeki gizli bölmede 70 kilo saf eroin yakalanmış ve olayla ilgili olarak Güngör Tekin ve Mustafa Muş'un yanısıra 1959 doğumlu Yücel Konaklı adında bir Türk ve Jan Jisl adında bir Çek vatandaşı da tutuklamıştı. Türk eroin çetelerine karşı açtıkları savaşı sürdüreceklerini vurgulayan İngiliz Gümrük Muhafaza yetkilileri, bu yıl içinde piyasa değeri 120 milyon sterlini (43.3 trilyar lira) bulan 1.5 tona yakın eroin ele geçirildiğini açıkladı. İngiltere'ye sokulan eroinin yüzde 90'a yakınının Türkiye üzerinden, Türkler tarafından getirildiğini belirten yetkililer, ‘Son operasyonumuz, İngiltere’ye eroin sokmaya çalışan ve büyük ölçüde organize çalışan Türk suç çetelerine büyük darbe indirmiştir'' dediler.

Olay futbolcu

Galatasaray tribünlerinde yumruk şovu başlatan ve Türkiye'de ‘Oley’ tezahüratının yaratıcısı olan Güngör Tekin 04.01.1953'de İstanbul'da dünyaya geldi. Futbol hayatına Üsküdarspor'da başladı. 1975-76 sezonunda Giresunspor'da oynarken, Galatasaray'a kiralandı. Sezon sonunda Galatasaray'a transferi yapıldı. 1979-80 sezonunda Kanada'nın Toronto Blizard takımına transfer oldu. Kanada'dan döndükten sonra 1981-82 sezonunda Fenerbahçe'de bir sezon futbol oynadı ve ardından mesleğini bıraktı. Üç kez A Milli Takım formasını giyen Tekin, defansta hızlı sert oyunu ve hava toplarına hakimiyeti nedeniyle başarılı bir stoper olarak tanındı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!