Eroğlu: Ankara-Afyon 1 saate inecek

Güncelleme Tarihi:

Eroğlu: Ankara-Afyon 1 saate inecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2011 20:03

ÇEVRE ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Ankara- İzmir hızlı tren projesinin Afyonkarahisar’dan da geçeceğini belirterek, "Böylece Ankara’dan Afyonkarahisar’a 1 saat 5 dakikada gelinecek" dedi.

Haberin Devamı

Açılış ve ziyaretler için memleketi Afyonkarahisar’a gelen Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar Belediyesi ile Devlet Su İşleri’nin (DSİ) ortaklaşa yaptığı Akarçay Islah Projesi’nin temelini attı. Atatürk Spor Salonu’nda yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı temel atma töreninde izdiham yaşandı. Bakan Eroğlu, törende yaptığı konuşmada, Ankara- İzmir hızlı tren projesinin Afyonkarahisar’dan da geçeceğini belirterek, projeyle Ankara- Afyonkarahisar arasının 1 saate ineceğini söyledi. Kütahya, Uşak ve Afyonkarahisar için yapılacak Zafer Bölgesel Havaalanı ile havayolu, duble yollar ile de karayolu ulaşımının tamamlanacağını kaydeden Eroğlu, şöyle konuştu:

"Zafer Bölgesel Havaalanı’nın temeli bu sene atılacak. Ankara- Afyonkarahisar- İzmir hızlı tren projesi hayata geçiyor. Yatırım programına kondu. İlk adımını Ankara- Polatlı- Afyonkarahisar’da atacağız. Bu sene temeli atılacak ve inşallah kısa zamanda bitirilecek. Böylece Ankara’dan Afyonkarahisar’a 1 saat 5 dakikada gelinecek. Artık Ankara’dan Afyonkarahisar’a 1 saatte kitabınızı okuyarak, kahvaltınızı yaparak geleceksiniz."

CENNET GİBİ BİR YER OLACAK

Akarçay projesiyle Afyonkarahisar’ın Porsuk kıyısındaki Eskişehir’den daha güzel bir görünüme kavuşacağını vurgulayan Bakan Eroğlu, şunları söyledi:

"Zemin yumuşak. Oraya kazıklar çakılıyor. Kazıklar yan yana getirilirse 154 kilometre yapıyor. Ama bu hakikaten sadece dere ıslahı olmayacak. Orayı yükselteceğiz. İsterseniz kayıkla gezecekseniz, isterseniz kenarında koşun, isterseniz spor yapın. Hakikaten cennet gibi bir yer olacak. 33 milyon TL sadece biz harcayacağız. 9 milyon lira belediye harcayacak. 42 milyon liralık muhteşem bir yatırım olacak. Afyonkarahisar’ın buna ihtiyacı var."

KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN SÖZLERİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 26 Şubat’ta gerçekleştirdiği Afyonkarahisar mitinginde hükümetin Afyonkarahisar’a bir yarar sağlamadığıyla ilgili sözlerine de cevap veren Bakan Eroğlu, "Ya kardeşim, ne yapmadık ki. Yapmadığımız hizmet yok. Ağaçlandırmadan, yollara, gölete, hastanesine, okuluna kadar yapan biz değil miyiz?" dedi.

Konuşmasında hükümetin icraatlerine de değinen Bakan Eroğlu, 12 Haziran’da Afyonkarahisarlılar’dan 5 milletvekili sözü aldı.Bakan Eroğlu, temel atma töreninin ardından kent merkezinde esnaf ziyaretinde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!