Ermeni vatandaşlarlardan 1915 açıklamalarına tepki

Güncelleme Tarihi:

Ermeni vatandaşlarlardan 1915 açıklamalarına tepki
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2009 13:52

Ermeni asıllı Türk vatandaşlarının yaşadığı Hatay'ın Samandağ ilçesinin Vakıf köyü sakinleri, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarının sürekli gündemde tutulmasından rahatsız olduklarını söyledi.

Vakıflı Köyü Muhtarı Berç Kartun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Vakıflı'nın Türkiye'de nüfusunun tamamı Ermeni asıllı vatandaşlardan oluşan tek köy olduğunu kaydederek, 35 ailenin yaşadığı Vakıflı köyünün nüfusunun 135'i bulduğunu bildirdi.

Hatay'ın üç semavi dini bünyesinde barındırdığını, herkesin birbirine saygılı ve hoşgörülü davrandığını ifade eden Kartun, şöyle devam etti:
“Vakıflı köyünde yaşamaktan dolayı çok mutluyuz. Burada 35 aile kaldık. Genelde organik tarımla uğraşıyoruz. Yetiştirdiğimiz ürünleri yurt dışına ihraç ediyoruz. Hıdırbey, Yoğunoluk ve Kapısuyu köyleriyle komşuyuz. Buradaki Müslümanlarla bayram ve özel günleri birlikte yaşıyoruz. ABD, Avrupa ülkeleri ve Diaspora'nın soykırımı sürekli gündemde tutmaları bizleri rahatsız ediyor. Türkiye'de ibadet, ticaret ve geleneklerimizi çok huzurlu şekilde sürdürüyoruz. Gölge etmesinler başka bir şey istemiyoruz. Geçmişe takılmak, onu sürekli tırmandırmak doğru değil.”

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Ermenistan'a yönelik başlattığı iyi niyet çalışmalarının sürmesini isteyen Kartun, şunları kaydetti:
“Türk komşularımızdan her zaman kardeşçe davranışlar görüyoruz. Onların yararlandığı tüm haklardan faydalanıyoruz. Eski yıllarda yaşananları konuşmak kimseye yarar sağlamaz. Şimdi barış, hoşgörü, paylaşım, dostluk ve dayanışma zamanı.”

“BAYRAK YAKILMASI TÜM ERMENİLERE MAL EDİLMEMELİ”

ABD Başkanı Obama'nın, önceki günkü açıklamasında, 1915 Ermeni olayları için Türkçe'ye “büyük felaket” olarak çevrilen Ermenice “Meds Yeghern” sözüne yer vermesini de değerlendiren Kartun, “Siyasiler soykırım iddialarını istedikleri gibi pişirip pişirip önümüze getiriyor. Obama da sanıyorum büyük baskı altında. Tüm liderlerin bu konuda akılcı, onarıcı ve barışçı yaklaşmalarını bekliyoruz” diye konuştu.

Ermenistan'ın başkenti Erivan'da Türk bayrağının yakılmasını “provokasyon” olarak değerlendiren Kartun, bunu asla onaylamadıklarını, bunun tüm Ermenilere mal edilmemesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!