Ermeni Patriği Hatay'da ayine katıldı

Güncelleme Tarihi:

Ermeni Patriği Hatayda ayine katıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2007 14:48

Türkiye Ermenileri Patriği II. Mesrob Mutafyan, Hatay'ın Samandağ ilçesine bağlı Ermeni asıllı Türk vatandaşlarının yaşadığı Vakıflı köyünde düzenlenen ayine katıldı.

Haberin Devamı

Çevre illerden gelen Ermeni vatandaşların da katıldığı ayin, okunan dualar ve ilahilerle başladı.

Mutafyan, ayinden sonra gazetecilerin, Hrant Dink cinayetiyle ilgili sorusuna, “Henüz yeni bir gelişme yok. Gerçek azmettiriciler bulunamadı. Cinayetin azmettiricileri demek ki çok iyi korunan kişiler, o yüzden ortaya çıkartılamıyor. Ancak, bu kişilerin kısa sürede bulunması için dua ediyoruz” yanıtını verdi.

Çankaya köşküyle ilgili bir gazetede çıkan haberle ilgili soru üzerine Mutafyan, “Hukuksal bir çerçevede satın alınmış ve devlete kazandırılmış. Ermeni aileyi de eskiden beri tanıyorum ve sık sık görüşüyorum. Eskiden Ermeni vatandaşa ait olan bu yere Çankaya köşkü yapılması bize de gurur verdi” dedi.

Mutafyan, ayin töreninin ardından çocuklara çikolata ve gofret verdi. Ayin törenine sanatçı Cem Karaca'nın eşi İlkim Karaca ile çevre illerden 6 otobüsle gelen Ermeni vatandaşlar katıldı. Ayin sonunda kilise bahçesinde organik portakal ve limon dağıtıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!