Ermeni Patriği: Ecevit'in vefatından derin üzüntü duyuyorum

Güncelleme Tarihi:

Ermeni Patriği: Ecevitin vefatından derin üzüntü duyuyorum
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2006 12:11

Türkiye Ermenileri Patriği II. Mesrob, eski başbakanlardan Bülent Ecevit'in yaşamını yitirmesi dolayısıyla derin bir üzüntü duyduğunu bildirdi.

Haberin Devamı

Türkiye Ermenileri Patriği II. Mesrob yaptığı yazılı açıklamada, ulusal ve uluslararası alanda pek çok önemli karara imza atan, Türk siyasetine bir çok yeni bakışı kazandıran Bülent Ecevit ile çeşitli vesilelerle bir araya geldiklerini, iyi bir ilişki ve karşılıklı anlayış tesis ettiklerini belirtti. II. Mesrob, şunları kaydetti:

“Eski başbakanlardan sayın Bülent Ecevit'in yaşamını yitirmesi dolayısıyla derin bir üzüntü duyuyorum. Ülkemizin siyasi tarihine damga vuran büyük kişiliklerden Bülent Ecevit, aldığı kararları, politik duruşu, dürüstlüğü, tevazusu ve çok yönlü kişiliği ile adını Türk siyasi tarihine altın harflerle yazdırmıştır.

Bülent Ecevit'e yüce Allah'tan rahmet diliyor, ruhunun huzuru için dua ediyor, eşi sayın Rahşan Ecevit'e ve tüm Türkiye'ye baş sağlığı dileklerimi iletiyorum.”

Haberin Devamı

Türkiye Ermenileri Patrikliği'nden yapılan yazılı açıklamada da, Mesrob Mutafyan'ın Ecevit'in vefatına ilişkin Rahşan Ecevit'e bir mesaj gönderdiği, mesajında, “Ecevit'in ilköğretim yıllarından itibaren saygıyla takip ettiği büyük bir devlet adamı olduğunu belirttiği, Rahşan Ecevit'e taziyelerini sunduğu” kaydedildi.

Açıklamada, II. Mesrob'un ayrıca DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'i de telefonla arayarak, taziyelerini ilettiği bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!