Erken dönem müzik

Güncelleme Tarihi:

Erken dönem müzik
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 1999 00:00

Haberin Devamı

Avrupa'nın en iyi erken dönem müzik topluluklarından olan La Stagione Frankfurt, 27. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali'nde Michael Schneider yönetiminde bugün ve yarın saat 19.30'da Aya İrini'de iki konser verecek.

Erken Müzik çalgılarını kullanan Avrupa'nın en iyi topluluklarından La Stagione Frankfurt, bugünkü konserinde Vivaldi'nin ‘‘Il Gardellino’’ (Saka Kuşu) adlı konçertosunun çevresinde oluşturduğu ve Bach, Vivaldi ve Telemann'ın eserlerinden oluşan bir program sunacak. Michael Schneider yönetiminde bir araya gelen La Stagione Frankfurt, Erken Müzik alanında uzmanlaşmış müzisyenlerden oluşuyor. Dinamizmi ve eşsiz stiliyle dikkat çeken topluluk, kadrosunda bulundurduğu uluslararası alanda tanınmış solistlerle Avrupa'nın belli başlı festivallerinde ve salonlarında konserler vermesinin yanı sıra, Avrupa'nın en iyi sahne yönetmenleriyle opera prodüksiyonları ve oratoryolarda işbirliği yapıyor.

1978'de Münih Uluslararasını Yarışması'nı kazanan ilk blokflütçü olan Michael Schneider, 1979'da kurduğu Camerata Köln ile konserler verdi ve otuzun üzerinde CD kaydetti. 1980'de 26 yaşındayken Berlin Sanatlar Yüksek Okulu'na profesör olarak atanan müzisyen, halen 1983'te başkanlığına getirildiği Frankfurt Müzik Yüksek Okulu Erken Müzik Bölümü'nde blokflüt eğitimi veriyor ve Almanya'nın Erken Müzik alanındaki tek master programını yürütüyor. Schneider, barok ve klasik dönem enstrümantal, opera ve dinsel müzik üzerine yaptığı araştırmaları gerçekleştirmek için 1988'de kurduğu La Stagione Frankfurt'un yanı sıra, Musica Antiqua Köln ve Güneybatı Alman Radyo Orkestrası'yla solist ve şef olarak konserler verdi, opera ve oratoryolar yönetti.

Michael Schneider (şef ve blokflüt), Karl Kaiser (çarprazflüt), Ingeborg Scheerer - Paula Kibildis - Annette Wehnert - Amelia Roosvelt (1. kemanlar), Takeshi Kiriyama - Mechtild Werner - Ulrike Fischer (2. kemanlar), Andreas Gerhardus - Rachael Quinland (viyolalar), Julie Borsodi - Annette Schneider (viyolonseller), Christian Zincke (viyolon), Marita Schaar-Faust (fagot) ve Sabine Bauer'in (klavsen) yer aldığı La Stagione Frankfurt, bu akşamki ‘‘Il Gardellino’’ başlıklı konserinde şu eserleri seslendirecek: Bach'ın ‘‘Uvertür (Süit)’’ No.2, Si Minör; Vivaldi'nin ‘‘Yaylı Çalgılar ve Sürekli Bas için Konçerto, La Majör; ‘‘Flautino, Yaylı Çalgılar ve Sürekli Bas için Konçerto’’, La Minör; ‘‘Çaprazflüt, Yaylı Çalgılar ve Sürekli Bas için Konçerto - Il Gardellino’’, Re Majör; Bach'ın ‘‘Brandenburg Konçertosu’’ No.5, Re Majör; Telemann'ın ‘‘Blokflüt, Çaprazflüt, Yaylı Çalgılar ve Sürekli Bas için Konçerto’’, Mi Minör.

Bilet fiyatları: 8 milyon, 6 milyon, 4 milyon TL. Öğrenciler ve 65 yaş üstü müzikseverler için % 25 indirim uygulanacak.

Biletler AKM gişeleri (0212-292 08 45 ve 292 08 46), Uzelli (Şaşkınbakkal), Carousel (Bakırköy), Capitol (Altunizade) alışveriş merkezlerinden temin edilebilir. Ayrıca İnternet üzerinden Superonline'ın www.shop.superonline.com adresinden de satış yapılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!