Erkeksiz salonda yarışıp kürsüde başlarını örttüler

Güncelleme Tarihi:

Erkeksiz salonda yarışıp kürsüde başlarını örttüler
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2006 00:00

İRAN’ın başkenti Tahran’da 2-5 Şubat 2006’da yapılan 16. Fecr Badminton Turnuvası’nda ’çift bayanlar’ kategorisinde Nursel Doğan ve Gülçin Köse şampiyon olup, madalya aldılar.

Çift erkeklerde ise Mehmet Tural ve Ali Kaya 2’nci oldu. Ancak milli kadın sporcularımız, erkek izleyicinin bulunmadığı salonda yarışıp, madalya törenine başları kapalı çıktılar.

CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin konuyla ilgili olarak Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin’in yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Ersin önergesinde "İran’daki Fecr Turnuvası’na katılan Badminton Bayan Takımı’nın, harem selamlık kurallar içinde, tesettürlü ve başlarını örterek yarışmalara katıldıkları" iddialarını gündeme getirdi. Ersin, "Badminton Federasyon Başkanı’nın, laik cumhuriyet ilkelerini ve yerleşmiş devlet politikasını delme amacını taşıdığı açık olan bu davranışına karşı ne yapmayı düşünüyorsunuz, bu skandala neden izin verdiniz?" diye sordu.

İSKENDERPAŞA İDDİASI

Ersin
, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ndeki atamalarda tarikat etkisinin de had safhaya çıktığını vurgulayarak, şunları söyledi:

"Genel Müdür Mehmet Atalay’ın, genel müdür vekilliğine atadığı Yunus Akgül’ün, İskenderpaşa Cemaati üyesi olduğu yönünde iddialar var. Hatta bu iddialar cemaat hiyerarşisinde Akgül’ün Atalay’dan daha üst bir mevkide olduğuna kadar varıyor. Diğer birçok atamanın da İskenderpaşa Cemaati bünyesinden gerçekleştirildiği ileri sürülüyor."

İRAN’DAYDIK

Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik ise olayların çarptırıldığını ileri sürdü. Özmekik, şöyle konuştu:

"Sporcularımız maçlarını uluslararası müsabaka kıyafetleri ile yaptı. Ödül töreninde ise şampiyonanın İran’da olması nedeniyle o ülkenin zorunlu tuttuğu bazı kıyafetleri giydiler. Ancak bu sadece bizim için değil tüm ülke sporcuları için geçerliydi."

Madalya hatırası

ŞAMPİYON kadın sporcularımız Nursel Doğan ve Gülçin Köse madalya ve kupalarını aldıktan sonra Türk bayrağının önünde, Milli Takım antrenörü Mehmet Yorulmazlar ile hatıra fotoğrafı çektirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!