"Erkeklik" kavramı tartışılıyor

Güncelleme Tarihi:

Erkeklik kavramı tartışılıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2002 11:05

İstanbul Bilgi Üniversitesi 7 Haziran'da ilginç bir konferansa evsahipliği yapacak. Üniversitenin Sosyoloji Bölümü ile İsveç Araştırma Enstitüsü'nün ortaklaşa düzenlediği konferansta Doğu Akdeniz ülkelerinin bakış açısıyla 'Erkeklik" kavramı ele alınacak. Konferansa, Türkiye'nin yanısıra Avustralya, Norveç, ingiltere ve İsveç'ten de konuşmacılar katılıyor.

Haberin Devamı

Türkiye'de ilk defa "Erkeklik" (Masculunity) konusunun kapsamlı ve akademik boyutta tartışılacağı konferansta, Türkiye'nin yanı sıra Avusturalya, Norveç, İngiltere ve İsveç'den de konu hakkında çalışmalar yapmış olan akademisyenler; araştırma sonuçlarını katılımcılarla paylaşacak.

Uluslararası konuklar arasında Avusturalya Sidney Üniversitesi'nden Bob Conell, Norveç Oslo Üniversitesi'nden Joergen Lorentzen ve İsveç Karlstad Üniversitesi'nden Marie Nordberg bulunuyor.

Konferansa Türkiye'den ise İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Arus Yumul ve Sabancı Üniversitesi'nden Ayşe Gül Altınay katılacaklar.

Son yıllarda Türk Modernitesinin yarattığı erkeklik idealleri, '90'lı yılların başından beri görmeye başladığımız yeni erkek modelleri ve Türkiye'de askerlik ile erkeklik arasında ilişkinin konu edileceği konferansta konuşmacılar, askerliğin her iki cinsiyet üzerindeki etkileri ve babalık kavramı üzerinde duracak.

Konferansta erkeklik kavramı global perspektiften de ele alınarak, toplumlara göre değişkenlik gösteren erkek estetik ve bakımı Türk ve İsveç erkekleri karşılaştırılarak anlatılacak.  Ayrıca, erkeklerle konuşularak yapılan araştırmalar sonucunda son yıllarda erkeklerin, egemen erkek idealine uymak için gösterdikleri çabaya da değinilecek. Türk toplumunun değişik kesimlerinden erkek, kadın ve gençler üzerinde yapılan araştırmalara göre idealize edilen farklı erkek modelleri de konferansta karşılaştırılacak.

Haberin Devamı

"Erkeklik" (Masculunity) konulu konferans, 7 Haziran 2002 Cuma günü saat 09:30 - 16:45 arası İstanbul Bilgi Üniversitesi Kuştepe Kampusü'nde.

İstanbul Bilgi Üniversitesi
Kuştepe Kampusu, Akademik Kurul Odası
İnönü Cad. No. 28
Kuştepe, Şişli.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!