Erkek saz ekibi perde ardında çaldı

Güncelleme Tarihi:

Erkek saz ekibi perde ardında çaldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2006 00:00

Sümeyye Erdoğan’ın annesinin tercümanlığını yaptığı Katar Emiri’nin oğlunun düğününde Emine Erdoğan, 50 kadar konukla VIP salonunda ağırlandı. Sonra diğer davetlilerle bir araya gelen Erdoğanlar, Emir’le de sohbet etti. Düğünde erkek saz ekibi perde ardında müzik yaptı. Erkek bölümündeki eğlence TV’lerle kadınlara yansıtıldı.

Haberin Devamı

KATAR Emiri Şeyh Hamid bin Halife El Tani’nin oğlu Şeyh Kasım bin Hamid bin Halife El Tani ile gelini Bothania binti Hamid bin Ali El Tani’nin önceki gün yapılan 1001 gece masallarını andıran düğününe Başbakan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, özel zırhlı Mercedes ile gitti. Kızı Sümeyye ile Al Wajba Sarayı’na giren Emine Hanım, önce sarayın VIP bölümüne alındı. Emine Erdoğan kollarında turkuvaz rengi motifler işli mor uzun bir ceket ve pantolon, turkuaz rengi türban ve mor ayakkabı giydi. Sümeyye’nin üzerinde de ayva rengi uzun ceket, pantolon ve türban ile aynı renkte ayakkabı vardı.

ANNESİNİN TERCÜMANI

50 kadar kadın davetlinin yer aldığı salonda Katar Emiri’nin eşi Mozah binti Nasır El Missned’le Emine Erdoğan’ın sohbetinde Sümeyye Erdoğan tercümanlık yaptı. Daha sonra düğün töreninin ilk bölümüne geçildi. VIP’teki davetliler ile Arap ve Batı sosyetesinden sayıları 1500’ü bulan kadın davetli sarayın bahçesindeki özel bölümde bir araya geldi. Kına töreni yapıldı.

TÜRBANI ÇIKARMADILAR

Kınadan sonra harem selamlık usulüne göre yapılan düğünde eğlenceye geçildi. Arap dünyasının ünlü ses sanatçıları konserler verdi. Düğüne giderken yüzleri peçeyle, başları türbanla kapalı Arap kadın konukların çoğunluğu peçelerini ve türbanlarını çıkararak, kıvrak müzikle dans ettiler. Erdoğanlar ile Bahreyn’den gelen çok az sayıda kadın davetli geleneksel peçelerini ve türbanlarını düğün boyunca çıkarmadılar.

ERKEK SAZ EKİBİ

Düğün boyunca kadınlar bölümünde sadece sarayın kadın fotoğrafçıları ile kameramanları çekim yaptı. Erkeklerden oluşan saz ekibi beyaz bir perdenin arkasında çaldı.

KADINLAR TV’DEN İZLEDİ

Sarayda erkekler bölümünde ise Katar Emiri, 5 oğluyla davetlileri karşıladı. Buradaki eğlence, kadınlar bölümüne yerleştirilmiş yüzlerce LCD TV aracılığıyla kimi zaman canlı yayınla gösterildi. Ancak kadınlar bölümündeki eğlence erkekler bölümüne yansıtılmadı.

EMİR’LE SOHBET

Gelin Bothania’yı Katar Emiri, oğlu ile birlikte kadınlar bölümüne gelerek aldı. Katar Emiri, Emine Erdoğan’ın da yanına gelerek elini sıktı ve kısa süre sohbet etti. Emir, düğünün bir diğer Türk davetlisi olan Türkiye’nin Doha eski Büyükelçisi Uğur Ergun’un eşi Serfiraz Ergun’la da tokalaşarak sohbet etti. Gelinin alınmasından sonra da eğlenceye gece yarısına kadar devam edildi.

GEYİK ETİ İKRAMI

Düğünde davetlilere kaz ciğeri, dil balığı, geyik eti, çikolatalı tatlı ile su, meyve suyu, kahve ve sıcak çikolatadan oluşan mönü ikram edildi.

ÖZEL PARFÜM HEDİYE

Katar Emiri kadın davetlilere bu masal düğünün anısına özel hazırlanmış paketler içinde üzerinde ’Creation Henry Jacques-Princess of the night’ yazılı büyük boy parfüm hediye etti.

Davetli listesinde adı yok

EMİNE Erdoğan’ın ismi gazetelerde yayınlanan davetli listesinde yer almadı. Al Şark ve Al Vatan gazetelerinde yayınlanan aile fotoğrafında Katar Emiri ve resmi eşi ile oğlu görülüyor. Fotoğrafta gelin yer almadı. Manşet haberde düğüne katılan önemli yabancı erkek konukların listesi verildi. Buna göre düğüne Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Şeyh Halife bin Zayid el Nahayyan, Birleşik Arap Emirlikleri Başbakanı Şeyh Muhammed bin Raşid el Maktum, Abu Dabi Veliahtı Şeyh Muhammed bin Zayid El Nahayyan, Umman Kültür Bakanı Hayşem bin Tarık el Said, Bayhreyn’i temsilen Hamad bin İsa Halife ile Libya’yı temsilen Şeyhülislám Kaddafi katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!