Erkek kardeşinin spermleriyle hamile kaldı

Güncelleme Tarihi:

Erkek kardeşinin spermleriyle hamile kaldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2001 00:00


Fransa 62 yaşında anne olan Jeanie ve 52 yaşındaki erkek kardeşinin sıradışı hikayesiyle çalkalanıyor. Erkek kardeşinin spermleri ve genç bir kadının yumurtalarının döllendirilmesiyle hamile kalan kadın bu sayede neslinin devam edeceğini söyledi.

Emekli bir öğretmen olan Jeanie, Fransa´da yasak olduğu için hamile kalmak için ABD´ye giderek Californialı bir donör anneden iki yumurta aldı. Yumurtalar, Jeanie´nin fiziksel özürlü 52 yaşındaki erkek kardeşi Robert´in spermleriyle döllendirildi.

Suni döllendirmeyle elde edilen embriyolardan biri 62 yaşındaki Jeanie´ye diğeri ise Californialı kadının rahmine yerleştirildi. Abla ile kardeşin amacı, biri kız, biri erkek iki çocuk sahibi olmaktı.

Le Parisien Dergisi´ne konuyla ilgili açıklamalar yapan Jeanie, "Yaşım dolayısıyla, kendi genlerimi taşıyan bir çocuk doğuramazdım, ben de erkek kardeşimin genleriyle çocuk doğurmak istedim, böylece neslimiz devam edecek" dedi.

Los Angeles´taki Pasifik Üreme Merkezi´nden Dr Vicken Sahakian ise çiftin karı-koca değil de kardeş olduğunu sonradan öğrendiğini belirterek, "Bilseydim çocuk sahibi olmalarına yardım etmezdim" dedi.

Jeanie ve intihar etmek isterken sakat kalan kardeşi, 80 yaşındaki anneleri ve iki çocuklarıyla Fransa´nın Akdeniz kıyısındaki Frejus kentinde birlikte yaşıyorlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!