‘Erkek’ inadına Sezen’li mesaj

Güncelleme Tarihi:

‘Erkek’ inadına Sezen’li mesaj
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2010 00:00

AK Parti Ağrı Milletvekili Fatma Kotan, kadınların erkek çocuk doğurma amacıyla sık hamile kalmalarının ölümlere neden olduğunu belirterek TBMM’ye dilekçe vermiş ve bu konuda alt komisyon kurulmasını sağlamıştı.

TBMM Kadın-Erkek Eşitliği Alt Komisyonu’nun başkanlığına getirilen Kotan, “Ben de annemi bu nedenle kaybettim. Kızlar bilinç altında ‘erkek çocuk doğurmalısın’ baskısıyla yetiştiriliyor” sözleriyle dikkat çekmişti.

Türk Malı dizisi olabilir

Alt Komisyon ilk toplantısını yaparak, çalışma programına ilişkin strateji belirledi. Kotan, televizyon dizilerinin toplum üzerindeki etkisinin büyük olduğuna dikkat çekerek, “Erkek çocuk doğur baskısı, başlık parası gibi konularda farkındalık yaratmak için yönetmenlerle görüşeceğiz. Türk Malı dizisinin buna çok uygun olduğunu düşünüyorum” dedi.

Sezen Aksu çok duyarlı

Kotan, önce Sezen Aksu ile temasa geçmeyi planladıklarını söyledi. Kotan, sanatçıların görev alacağı spotlarla, “Çocuğun cinsiyetinin de asıl belirleyicisinin erkek olduğuna” ilişkin mesajlar vermelerini isteyeceklerini kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!