'Erkek arkadaşım gelirse sorun çıkabilir dedi mi'

Güncelleme Tarihi:

Erkek arkadaşım gelirse sorun çıkabilir dedi mi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2004 01:36

Taksim’deki bir barda boğazı kesilerek öldürülen Barış Dönmez’in katil zanlıları için polise 1 gün ek süre verildi. Zanlıların arkadaşları, sahte Ece Erken olarak bilinen kişinin Barış’a ‘Erkek arkadaşım gelirse sorun çıkabilir’ dediğini iddia ettiler.

Taksim’de İzzet Çapa’nın danışmanlığını yaptığı Academy 14 adlı barda 26 yaşındaki Barış Dönmez’in bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınanlar savcı karşısına çıktı. Zanlılar Ömer Saral, Yavuz Erişkin ve ANAP İstanbul Milletvekili adayı Osman Biberoğlu’nun oğlu İbrahim Biberoğlu’nun sorgulanması için polise bir gün ek süre verildi.

Barış Dönmez’in arkadaşı Canberk Tonguç, kız meselesi yüzünden daha önce kavga ettikleri iddia edilen zanlıları tanımadığını belirtti. Tonguç ‘Adı geçen kişilerin adını ilk defa duydum. Daha önce kız meselesi yüzünden kavga ettiğimiz doğru değil. Zaten Barış kavgacı bir insan değildir. Gittiğimiz mekanda ise işletmecisi dahil herkesi tanıyoruz. Bir anlaşmazlık olsa hemen araya girip iki tarafı barıştırırlar’ dedi.

Barış Dönmez’ in ailesi de böyle bir kavga veya anlaşmazlıktan bilgileri olmadığını söyledi.

Zanlı olarak gözaltına alınan 23 yaşındaki İbrahim Biberoğlu’nun babası Tarabya’daki Le Pecheur Lokantası’nın sahibi Osman Biberoğlu ise oğlunun toplu iğne bile taşımadığını ileri sürdü. Gencecik bir insanın ölmesinin çok üzücü olduğunu vurgulayan Osman Biberoğlu, ‘Oğlumun alakası yok. Benim kanaatimce profesyonelce işlenmiş bir cinayet’ diye konuştu. Zanlıların arkadaşları ise, Barış Dönmez’le kısa süreli bir ilişki yaşayan ve ‘sahte Ece Erken’ olarak tanınan Ecem Kocatürk’ün de olay gecesi barda olduğunu ve Barış’a, ‘Erkek arkadaşım gelirse sorun çıkabilir’ dediğini iddia ettiler. Polis tarafından sorgulanan Ecem Kocatürk’ün bir şey bilmediğini söylediği kaydedildi. Cinayeti çözebilmek için soruşturmayı yürüten Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro yetkilileri savcılıktan ek süre talep etti. Beyoğlu Savcılığı, bu talep üzerine, polise sorgulama için 1 gün daha süre verdi.

Işıklar yanınca Barış’ı yerde gördüm

İfadesi alınan Barış Dönmez’in sevgilisi Zeynep Aslıçakan ise Roxy Bar’da eğlendikten sonra saat 03.00 sıralarında Academy 14 gece kulubüne gittiklerini söyledi. Bara girdiklerinde diğer arkadaşlarının daha gelmediğini belirten Aslıçakan, ‘Köşedeki bir masaya oturduk. Diğer arkadaşlar üçer beşer geldiler. Eğlenmeye başladık. Barış askere gideceği için masaları dolaşıyordu. İçerisi çok loş ve karanlıktı. Birden ışıklar yandı. Barış’ın bıçaklanmış olarak bardan çıkarıldığını gördüm’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!