Erkan Mumcu'nun kırık aşk hikayesi

Güncelleme Tarihi:

Erkan Mumcunun kırık aşk hikayesi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2008 10:45

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, gençlik yıllarında, İzmir'in Tire ilçesinde “kırık bir aşk hikayesi” yaşadığını söyledi.

Haberin Devamı

Mumcu, 1977-78 yıllarında eğitim gördüğü Tire Endüstri Meslek Lisesine ilişkin okul anılarını anlattı.

Yatılı meslek lisesinde okuduğunu ve okulda hiç kız öğrencinin bulunmadığını belirten Mumcu, “Güzel kızlar aşağıdaki lisedeydi. Bize yasaklarlardı ama yine de ara sıra gidip o okulun bahçesinin önündeki parmaklıklara yapışır, kızlara kendimizi göstermeye çalışırdık” dedi.

Kendisinin de “gözüne kestirdiği” bir kız olduğunu ifade eden Erkan Mumcu, şunları söyledi:
“Hayran olduğum bir kız vardı ama adını bile öğrenmek nasip olmadı maalesef. Kız beni hiç fark etmedi. Fark ettirmenin de bir yolunu bulamadım o yaşlarda. Onun beni bilmediği, benim onun adını bilmediğim kırık bir aşk hikayesi olarak Tire'de kaldı. Tire'de eğitim aldığım yıllarda arkadaşlarımla geceleri dışarı çıkıp yazlık sinemada Ferdi Tayfur filmleri seyrederdik. Elimize çekirdek ve gazoz alıp dolaşır, sonra da parkın yanında Neşe Karaböcek dinleyerek bir türlü bizi fark etmeyen kızlara kahrederdik.”

“BİR KERE TASDİKNAME ALINCA...”

Tire'de öğretmenlerden birçok kez dayak yediğini belirten Erkan Mumcu, “Metal İşleri” bölümünde eğitim gördüğü Tire Endüstri Meslek Lisesinden ayrılışının da “bir dayak olayı” sonucunda olduğunu söyledi.

Haberin Devamı


“Boksör” lakaplı Müdür Yardımcısı Şenol Bey'den 1977 yılının Haziran ayında dayak yediğini anlatan Mumcu, şunları söyledi:
“Etütten geç gelenler, gürültü yaparak çevreyi rahatsız ederdi. Onları cezalandırmak için yastıkla dövme hikayesi vardı. Geç gelenlerin yastıkla kafasına vurulurdu. Ciddi bir dövme değil ama bir tür dalaş. Benim kalmadığım, üst sınıfların kaldığı yatakhanede böyle bir dalaş olmuş. Dalaş sırasında yastık kılıfı ya da çarşaf parçalanmış. Ertesi gün bizi yemekhaneye almadılar. Güneşin altında bekliyoruz. Kimin yaptığını söyleyeceksiniz diyor Müdür Yardımcısı Şenol Bey. Bize hakaret etmeye başladı, işi vatan hainliğine kadar getirdi. Ben de 'bize vatan haini deme hakkınız yok' dedim. 'Al gardını' dedi bana. Neyi alacağımı anlayamadan pata küte indirdi beni aşağıya ama bu çok incitti beni. Bir daha o adamla yüz yüze gelmek istemedim. Allahaısmarladık dediğim olay odur.”

Haberin Devamı

Tire Endüstri Meslek Lisesinden tasdikname alıp ayrıldığını kaydeden Erkan Mumcu, “Tasdikname alma çok fena bir alışkanlık, bir kere alınca... Beş tasdikname daha verdiler, beş lise dolaştıktan sonra liseden mezun olabildim” dedi.

ANAVATAN Genel Başkanı Mumcu, Tire Endüstri Meslek Lisesi'nden sonra Yalvaç Atatürk Lisesi, Sütçüler Lisesi ve Konya Karatay Lisesine gittiğini, son olarak Yalvaç'taki liseden mezun olduğunu söyledi.

Çok lise gezmesinin nedenini haksızlığa tahammül edememesine ve Türkiye'nin şartlarına bağlayan Mumcu, “Doğru söyleyeni dokuz köyden kovuyorlardı, boş verin” dedi.

“BİR ŞEYE İTİRAZ EDİLECEKSE BEN EDERDİM”

Erkan Mumcu, Tire Endüstri Meslek Lisesinin uygulamalı bir okul olduğu için kopya çekmenin söz konusu olmadığını belirterek şöyle devam etti:
“Yaramaz değildim ama bir şeye itiraz edilecekse üstüme vazife olmasa da ben itiraz ederdim. Onun için 'sonunda avukat oldu' diyorlar ya. Beni siyasete getiren kişiliğimin ip uçlarını orada görmek mümkündü. En yakın iki arkadaşımdan biri sağcı, diğeri solcuydu. Sağcısıyla - solcusuyla çok iyi arkadaştık. Hayatımın en önemli dönemeçlerinden birini Tire'de yaşadım. Aileden uzakta, başka kültürlerle tanıştım, Benim için çok öğreticiydi. Bütün arkadaşlarımın bende çok iyi hatıraları vardır. Birbirimize dayanarak ayakta duruyorduk. Tire çok güzel bir yerdir. “

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!