Erivan’da muhalif çok internet yok

Güncelleme Tarihi:

Erivan’da muhalif çok internet yok
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2011 00:00

Hürriyet, Erivan’ın Azatutyun Meydanı’nda eylem yapan muhaliflerle buluştu. Arap devrimcilere kıyasla Ermeni muhalifler dezavantajlı: İnternetleri yok.

Haberin Devamı

ERMENİSTAN’ın başkenti Erivan’ın göbeğinde Arap Baharı rüzgarı esmeye devam ediyor. Arap ülkelerindeki “Tahrir” (Özgürleşme) meydanlarında büyüyen isyan dalgası, Erivan’ın Azatutyun (Özgürlük) Meydanı’na ulaşmıştı. Hürriyet, iki haftadır eylemleri sürdüren Ermeni muhalifleri isyanın kalbinde dinledi.

Erivan’da ‘Sürekli Eylem Platformu’nu’ oluşturan 17 siyasi parti ve sivil toplum örgütü 10 günü aşkın süredir Sarkisyan rejimine muhalefet ediyor. Onlarca muhalif Özgürlük Meydanı’nda mitingler düzenliyor, kurdukları 80’i aşkın çadırda, 24 saat kesintisiz sokakta yatıyor. Muhaliflerin başını bağımsız Ermenistan’ın kurucu Devlet Başkanı liberal lider Ermeni Ulusal Kongresi Başkanı Levon Ter Petrosyan çekiyor. Adının açıklanmasını istemeyen bir genç muhalif, “Sarkisyan 4 yıl önce hileyle seçildi. Çünkü oligarklar ve ordu destek veriyor. Oy bültenlerini değiştirdiler, oylarımızı çaldılar. Kanıtlar var, mahkemelere kadar gidildi ama sonuç alamadık” dedi. “Arap devrimi sizi ne kadar etkiledi, Erivan Tahrir’inden söz edebilir miyiz?” deyince de sendikalı bir muhalif, “Biz insanlarımıza bu yönde bir çağrı yapmıyoruz. Ama Sarkisyan istifa etmez ya da erken seçimlere gitmezse bakarsınız belki aynı şeyler burada da olur” diyor.

Haberin Devamı

Elektrik kesik, genç az

- Yaklaşık 30 bin km2 üzerinde kurulu Ermenistan’da, 1 milyonu başkent Erivan’da olmak üzere, 3.26 milyon kişi yaşıyor.
- Nüfus büyümesi yüzde 0. Asgari ücret 100 doların altında, kişi başına düşen milli gelir 2 bin 658 dolar. İşsizlik yüzde 7, enflasyon ise yüzde 8.2.
- Sınırların kapanması, tıpkı savaş zenginleri gibi, kriz zenginlerini doğurmuş. Ermeni gençliği, internet olanaklarından, Twitter ve Facebook’tan yeterince yararlanamıyor. Kentte ciddi bir elektrik sorunu var.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!