Erguner İngiltere'de konser verecek

Güncelleme Tarihi:

Erguner İngilterede konser verecek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 1999 00:00

Haberin Devamı

Sufi müziğin ve ney'in ustası Kudsi Erguner, Londra Filarmoni Orkestrası'nın davetlisi olarak 6 Şubat'ta Londra'daki Royal Festival Hall'de, Hillary Topluluğu'yla bir konser verecek. Erguner, bu konserinde 13'üncü yüzyıl sufi müziğini 1300'lü yıllardan itibaren yapılan kilise müziğiyle sentezleyerek yorumlayacak.

Bu konserle sufilik ve Hıristiyanlık ayin anlayışını bir araya getirecek olan Erguner'in müziğinde, sufi anlayışının kurucusu Mevlana Celaleddini Rumi'nin ve 14'üncü yüzyılda yeni bir yaklaşımla müzikte karışık teknik seçenekler kapısını açan kurgu çalgıcısı Igor Stravinsk'nin izleri bulunacak.

Hıristiyan ayinlerinde 350'li yıllardan yaklaşık 1000 yıl sonra müzik ve sözler birleştirilmiş ve özellikle 14'üncü yüzyıl sanatçıları bu müziğin şiir, matematik, fen gibi başka kaynaklardan etkilenmesi sonucu giderek zenginleşmesini sağlamıştı. Bu müziği, ruhsal temizliği hayata uyarlayarak yapılan ve zengin geleneksel müzik ve şiir bünyesinde barındıran Sufi Müziği ile birleştirecek olan Erguner'in tarzının ilgi görmesi bekleniyor. Erguner, geçtiğimiz ekim ayı sonunda Sudan'da Birleşmiş Milletler Barış Konseri'ni vermişti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!