Ergoterapi nedir?

Güncelleme Tarihi:

Ergoterapi nedir
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2020 11:28

Üniversitelerde eğitim alarak iş hayatına atılmak isteyen gençler, meslek seçimi araştırmaları yapmaya başladı. Son dönemin popüler bölümlerinden biri de ergoterapi. Devlet üniversiteleri ile vakıf üniversitelerinde Ergoterapi bölümü okumak isteyen adaylar, bu bölümün iş alanlarını ve tam olarak görevlerini araştırıyor. Peki, Ergoterapi nedir? Ergoterapi mezunları ne iş yapar?

Haberin Devamı

YKS'nin sayısal puan türüyle tercih yapılabilen Ergoterapi bölümü, Hacettepe Üniversitesi ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi gibi devlet üniversitelerinin yanı sıra özel üniversitelerde de yer almakta. İşte, Ergoterapi hakkında ayrıntılar...

Ergoterapi anlamlı ve amaçlı aktivitelerle sağlığı ve refahı geliştiren kişi merkezli bir sağlık mesleğidir. Ergoterapinin temel amacı kişilerin günlük yaşam aktivitelerine katılımını sağlamaktır. Ergoterapistler kişi ve toplulukların istedikleri, ihtiyaç duydukları veya kendilerinden beklenen aktiviteleri yapabilme becerilerini geliştirerek veya aktiviteyi ya da çevreyi kişilerin katılımını daha iyi sağlayabilecek şekilde düzenleyerek bu amaca ulaşırlar.

Ergoterapistler bire bir kişilerle, gruplarla veya topluluklarla iş birliği içinde çalışmak için gerekli bilgi, beceri ve davranışlarla donatılan tıbbi, sosyal davranışsal, psikolojik, psikososyal ve ergoterapi bilimi alanında geniş eğitime sahiptir.

Haberin Devamı

Ergoterapistler, herhangi bir sağlık problemi nedeniyle vücut yapı ve işlevlerinde bozukluğu olan veya yer aldığı sosyal ya da kültürel azınlık grup nedeniyle toplumdan dışlanmış veya katılımı kısıtlanmış tüm kişilerle çalışır.

Ergoterapistler, katılımın kişilerin fiziksel, duygusal, veya bilişsel yetenekleri; aktivitenin özellikleri veya fiziksel, kültürel, sosyal, davranışsal ve yasal çevre ile desteklendiği ya da kısıtlandığına inanırlar.

Bu nedenle ergoterapi toplumsal katılımı artırmak için kişi, aktivite, çevre veya bunların bazılarının veya hepsinin düzenlenmesi ile kişilerin yeterliğini artırmaya odaklanır.

Ergoterapi, ev, okul, iş yeri, fabrika, sağlık merkezi, huzurevi, rehabilitasyon merkezi, hastane ve adli kurum gibi kamu kuruluşları ile özel veya gönüllü kuruluşları içeren geniş bir yelpazede uygulama alanına sahiptir.

 

BAKMADAN GEÇME!