Erginler "dayı cinayeti"nden mahkemeye çıktı

Güncelleme Tarihi:

Erginler dayı cinayetinden mahkemeye çıktı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2001 00:00


Kamuoyunda ''Karagümrük Çetesi'' olarak bilinen organize suç örgütünün elebaşıları Vedat ve Nuri Ergin kardeşler ile bir adamlarının, Eyüp'te 3 yıl önce dayıları Orhan Üşenmez'in öldürülmesine ilişkin idam cezası istemiyle yargılanmalarına devam edildi.

Eyüp 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Nuri Ergin ile Vedat Ergin getirildi. Gıyabi tutuklu sanık Ahmet Tunçoğlu ise duruşmaya katılmadı.

Duruşmada söz alan sanık Vedat Ergin, dayısının öldürülmesi olayına karışmadığını savunarak, beraatini istedi.

Sanık Nuri Ergin ise mahkemeye saygı duyduğunu, fakat duruşmaya, bir süre önce trafik kazasında hayatını kaybeden ve Eyüp'te toprağa verilen eşine yakın olmak için geldiğini anlattı.

Nuri Ergin, kardeşi Vedat Ergin'in olayla ilgisi olmadığını ileri sürdü. Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Bu arada, duruşma sonrası Nuri Ergin, cezaevi aracına götürülürken, basın mensuplarına, ''Ailemin, hasımlarım tarafından öldürüldüğü söyleniyor. Öyle bir şey yok. Öyle olsaydı Türkiye karışırdı, onlar da cehennemi yaşıyor olurdu. Takdir-i ilahi'' dedi.

İSTENEN CEZALAR

Eyüp Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Nuri Ergin ve kardeşi Vedat Ergin'in, dayıları Orhan Üşenmez'i, 27 Nisan 1997 tarihinde, Eyüp'te buluştukları bir evin bahçesinde öldürdükleri, diğer sanık Ahmet Tunçoğlu'nun da bu olaya iştirak ettiği belirtiliyor.

Yargılama aşamasında cumhuriyet savcısı tarafından verilen mütalaada, Nuri Ergin ve Vedat Ergin'in, ''Taammüden adam öldürmek'' suçundan idam cezasına çarptırılmaları isteniyor.

Mütalaada, diğer sanık Ahmet Tunçoğlu'nun da ''Taammüden adam öldürmek suçunu kolaylaştırmak'' suçundan dolayı 20 yıldan az olmamak üzere ağır hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor. (aa)



Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!