Ergenekon'da Perinçek savunmasını veriyor

Güncelleme Tarihi:

Ergenekonda Perinçek savunmasını veriyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2009 10:33

“Ergenekon” davasının 40'ıncı duruşması başladı.

Haberin Devamı

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki salonda görülen davanın bugünkü duruşmasına, Sevgi Erenerol dışındaki 43 tutuklu sanık katıldı. 42 tutuksuz sanıktan Güler Kömürcü Öztürk, İbrahim Benli, Emin Caner Yiğit, Murat Özkan, Yusuf Tunçer, Aydın Gergin, Rafet Arslan, Yusuf Beşirik de duruşmada hazır bulundu.

Duruşmaya, tutuklu sanıklardan İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek'in avukatları Ceyhan Mumcu ve Servet Bora ile eşi Şule Perinçek, küçük oğlu Can Perinçek ile izleyiciler de geldi.

Bugünkü duruşmaya, izleyici ve avukatlardan katılımın daha yoğun olduğu gözlendi.

Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün, müdahil Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı'nın avukatları Ali Koç ve Özkan Yücel tarafından yapılan mahkeme heyetinin reddi konusundaki talebin reddedildiğini tutanağa yazdırdı.

Haberin Devamı

Başkan Şengün, sanıkların iddianamede yer aldığı sıraya göre önce Serhan Bolluk'u savunması yapması için kürsüye çağırdı. Bolluk da hazırlayamadığı için savunmasını daha sonra yapacağını söyledi.

Bunun üzerine Doğu Perinçek, kürsüye çağrıldı. Başkan Şengün, yasal haklarını hatırlattığı Perinçek'e savunma yapmaya hazır olup olmadığını sordu. Perinçek de hazır olduğunu belirterek, savunmasını yapmaya başladı.

Öte yandan Perinçek'in, partililerin Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi önünde toplanmasını istemediği belirtildi. Yerleşke önünde bir önceki duruşma günü yaşananların aksine, herhangi bir protestocu grubun olmadığı görüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!