Ergenekon davasında 170. duruşma

Güncelleme Tarihi:

Ergenekon davasında 170. duruşma
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2011 12:41

Birinci Ergenekon davasının 170’inci duruşması davaya verilen bir buçuk ay aranın ardından yeniden görülmeye başlandı . Duruşmada Alparslan Arslan’ın arkadaşı Osman Mutlu tanık olarak dinleniyor.

Haberin Devamı

Birinci Ergenekon davasının 170’inci duruşması davaya verilen bir buçuk ay aranın ardından tekrar görülmeye başlandı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Silivri Cezaevi içerisinde kurulan duruşma salonunda görülen davaya tutuklu sanıklardan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Hayrettin Ertekin ve Ergün Poyraz katılmazken aralarında emekli Tuğgeneral Veli Küçük ve Danıştay saldırısı tetikçisi Alparslan Arslan’ın da aralarında bulunduğu 19 tutuklu sanık katıldı. Tutuksuz sanıklardan ise gazeteci Güler Kömürcü Öztürk duruşmada hazır bulundu.

TANIKLAR DİNLENİYOR

Duruşmada, Danıştay saldırısıyla ilgili tanıkların dinlenilmesine devam edildi. Mahkeme Başkanı Köksal Şengün tanıklar Fikri Cora, Osman Mutlu, Aysel Sağlam ve Sinan Berberoğlu’ndan duruşmaya gelen Alparslan Arslan’ın okuldan arkadaşı Osman Mutlu’yu ifadesinin alınması için kürsüye çağırdı. Eczacı olduğunu ve Şanlıurfa’da yaşadığını belirten tanık Mutlu, Alparslan Arslan’la üniversite yıllarında okul kantininde tanıştığını söyledi. Aynı davanın tutuksuz sanığı Süleyman Esen ile Orhan Kadı’nın ortak arkadaşlarını olduğunu ifade eden Mulu, "Alparslan kendine has, bildiğini okuyan bir arkadaştı" dedi. Mahkeme Başkanı Köksal Şengün’ün "Alparslan Arslan’la en son ne zaman görüştünüz?" sorusuna Mutlu, "2005 yılında İstanbul’a bir toplantı için geldim. Dönüşte uçaklar kalkmayınca Alparslan’la bir saat görüştük. Danıştay saldırısından bir ay önce de telefonla görüştük. Urfa’ya gelmek istediğini söyledi ama gelmedi" diye konuştu.

Danıştay saldırısı olaydan bir gün önce bir araba satışı konusuyla ilgili Ankara’ya geldiğini ancak Alparslan Arslan’ın da o sırada Ankara’da olduğundan haberi olmadığını söyleyen tanık Mutlu, Mahkeme Başkanı Şengün’ün "Neredeyse bir sokak arkadaki otelde kalmışsınız. Bunu bilmiyor muydunuz?" sorusuna Mutlu, "Hayır. Bilmiyordum" yanıtını verdi.

"İHTİMAL VERMEDİM"

Başkan Şengün’ün "Olayı nasıl öğrendiniz?" sorusuna ise tanık Mutlu, "Olay günü Ankara’dan Urfa’ya yola çıktım. Yolda yemek için mola verdiğim sırada televizyonda Alparslan’ın fotoğrafını gördüm. ’Avukat olduğu için kimliğini düşürmüştür’ diye düşündüm. İhtimal vermedim" diye yanıt verdi. Başkan Şengün’ün "Neden Ankara’ya geri dönmediniz?" sorusuna ise tanık Mutlu, "Geri dönmemi gerektirecek birşey olmadığını düşündüm" şeklinde yanıt verdi.

"BEŞ VAKİT NAMAZ KILARDI"

Ardından Mahkeme Başkanı Şengün tanık Osman Mutlu’nun Şanlıurfa Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ndeki ifdesini okudu. İfadesinde Alparslan Arslan’ın beş vakit namaz kıldığını söylediğini hatırlatması üzerine tanık Mutlu, "Evet. İstanbul’a gittiğimde beş vakit namaz kıldığını öğrendim" diye konuştu.

Savcı Mehmet Ali Pekgüzel’in, "Davanın sanıklarından Veli Küçük Muzaffer Tekin ve Oktay Yıldırım’ı tanıyor musunuz? Alparslan size onlardan bahsetti mi?" yönündeki sorusuna ise tanık Mutlu, şahısları basından tanıdığını, Alparslan Arslan’ın kendisine onlardan bahsettiğini ise hatırlmadığını söyleyerek yanıt verdi. Duruşmaya, savcıların tanık Osman Mutlu’ya sorularını yöneltmesiyle devam ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!