Erdoğan'ın sağda ve solda birleşme yorumu

Güncelleme Tarihi:

Erdoğanın sağda ve solda birleşme yorumu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2007 17:31

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sağ ve sol siyasi partiler arasındaki birleşmelerle ilgili olarak, “40 tane çürük yumurtayı bir araya getirsen, bir sağlam yumurta etmez” dedi.

Haberin Devamı

TÜRK BAYRAKLARIYLA KARŞILADILAR -Foto-galeri

Van'da, bazı tesislerin açılış ve TOKİ konutlarının anahtar teslimi nedeniyle Ferit Melen Bulvarı'nda düzenlenen ortak törende konuşan Erdoğan, Türkiye'nin uzun yıllar pençesinde kıvrandığı istikrarsızlıklardan, krizlerden ve darboğazlardan millet iradesiyle kurtulduğunu söyledi.

Türkiye'nin nerelerden nereye geldiğini, hangi engelleri aşarak bu günlere gelindiğini çok iyi bildiklerini belirten Erdoğan, göreve geldiklerinden bu yana IMF'ye olan 23.5 milyar dolarlık borcun 9 milyar dolara gerilediğini ifade etti. Erdoğan, AK Parti iktidarı göreve geldiğinde Merkez Bankası kasasında 26 milyar dolar bulunduğunu, bu miktarın şu anda 66 milyar dolara ulaştığını kaydetti.

40 ÇÜRÜK YUMURTA

Milli gelirin Cumhuriyet kurulduğundan kendi iktidar dönemlerine kadar 181 milyar dolar olduğunu belirten Erdoğan, “Bunda CHP var, bunda ANAP var, DYP var, MHP var. Hepsi var. 40 tane çürük yumurtayı bir araya getirsen, bir sağlam yumurta etmez. Vakıa bu. Şimdi bir araya geliyorlar” diye konuştu.

Erdoğan, 79 yılda gelinen noktanın ortada olduğunu ifade ederek, AK Parti iktidarının ise 4.5 yılda milli geliri 400 milyar dolara çıkardığını kaydetti.

Felaket yıllarının artık sona erdiğini belirten Erdoğan, “Artık aydınlığa gidiyoruz. Buradan dönüş olmayacak. O felaketlerin sorumlularını da benim vatandaşım çok iyi biliyor” dedi.
Erdoğan, şöyle devam etti:

“Bu ülkede yaşayan her canı, mübarek biliyoruz. Bu ülkenin bölgeleri arasında ayrım yapan, bu ülkenin insanları arasında ayrım yapan, şehirleri arasında ayrım yapan anlayış, bizim iktidarımızda son bulmuştur. Bizler bu ülkenin insanlarını sınıflara, kategorilere ayıranların karşısındayız. Bunlara müsaade etmedik, etmeyeceğiz. Bizler laf ebeliği peşinde koşmayı düşünmüyoruz. Biz, iş ebeliği peşindeyiz, iş... Bunu öğreteceğiz.

Burada bir şeyi söylemek istiyorum. Zaman zaman bunların dedikodusu yapılıyor. Ben bu dedikoduya da cevap vermek isterim. Biz göreve geldiğimizden bu yana Vakıflar Genel Müdürlüğümüzün restore ettiği tarihi eserlerimizin sayısı 2 bini aştı. Bunlar tarihte yok. Yapılmadı böyle bir şey. Kültür Bakanlığımızın restore ettiği eserlerin sayısı da hamdolsun bini aştı. Bu da bin 500'e doğru yürüyor. Bütün bunları yaparken şüphesiz ki bunların büyük çoğunluğu bizim medeniyetimizden geliyor. Selçuklu'dan geleni var, Osmanlı'dan geleni var ve saire. Ama bu arada, örneğin Van'da da Akdamar Kilisesi'ni restore ettik. Şimdi bazen ulusalcı gruplar çıkıyor. Gelip bize burada caka atmak istiyorlar. Kimse bize caka atmasın. Biz ne yaptığımızı çok iyi biliriz. Attığımız adımı niçin attığımızı da çok iyi biliriz. Bunları farklı yere, farklı yöne saptırmak isteyenlerin, bu ülkede kaç tane ağaç diktiğine bakın, ağaç... Akdamar Adası'nın acaba ulusalcılar yolunu biliyor muydu? Ama şimdi Akdamar Adası hareketlenecek, şenlenecek. Gerek iç gerek dış turizmde inşallah bir hareketli yer haline gelecek. Göreceksiniz ki burada yeni oteller kurulacak. Bu yeni otellerle birlikte benim işsiz insanıma iş imkanı çıkacak. Benim milletim ariftir, başlanan işleri yarım bırakmaz. Bunu gayet iyi bilir.”

Erdoğan, konuşmasının ardından bakanlar ve milletvekilleriyle birlikte tesislerin ortak açılışını yaptı.
Erdoğan ve bakanlar ayrıca, TOKİ tarafından yapılan konutların bazı hak sahiplerine anahtarlarını teslim ettiler.

Başbakan Erdoğan'ın Van'daki programına eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Devlet bakanları Kürşad Tüzmen ve Nimet Çubukçu, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, eski İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu, eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve çok sayıda milletvekili de katıldı.

22 Temmuz'da yapılacak genel seçimler için AK Parti'ye milletvekili adaylığı başvurusu yapan Olimpiyat Şampiyonu milli güreşçi Hamza Yerlikaya da Erdoğan ile birlikte aynı uçakla Van'a geldi.
Erdoğan'ın ziyareti nedeniyle yoğun güvenlik önlemleri alındığı gözlendi. Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı bir helikopter de Erdoğan'ın ziyareti boyunca havadan denetim yaptı.

Diyarbakır, Siirt, Iğdır'dan ve Van'ın ilçelerinden çok sayıda polis, Erdoğan'ın ziyareti boyunca kentte görev yaptı.
Erdoğan'ın katıldığı ortak açılış ve TOKİ anahtar teslim törenini, oldukça kalabalık bir vatandaş topluluğu izledi. AK Parti yetkilileri, vatandaşlara 50 bin adet Türk Bayrağı dağıtıldığını bildirdi. Başbakan Erdoğan da töreni izlemeye gelenlere kırmızı ve beyaz renklerde karanfiller dağıttı.

Törenin yapıldığı Ferit Melen Bulvarı'nın çevresindeki binalara “Türkiye tek millet, tek bayrak, tek devlet”, “Milletim ariftir yarım bırakmaz”, “Sorulursa neredeyiz? Milletin emrindeyiz”, “Seninleyiz her zaman Recep Tayyip Erdoğan” ve “Milletimizle sonuna kadar” pankartlarının asıldığı görüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!