Erdoğan'ın miting afişlerine toplatma kararı

Güncelleme Tarihi:

Erdoğanın miting afişlerine toplatma kararı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2010 18:58

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan’ın pazar günü Gaziantep’te yapacağı miting için asılan afişlerlere, CHP'nin şikayeti üzerine valilik toplatma kararı verdi.

Haberin Devamı

CHP Gaziantep İl Başkanı Hasan Öztürkmen önceki gün yaptığı toplantıda Başbakan Erdoğan’ın Gaziantep gezisi için asılan billboardlarda, ‘Recep Tayyip Erdoğan geliyor, Gaziantep evet diyor’ afişlerinin yasalara aykırı olduğu gerekçesiyle valilik ve ilçe seçim kuruluna başvurduklarını açıkladı. Hasan Öztürkmen, bu iki kurumun da bir diğerinin yetkili olduğunu ileri sürerek görevlerini yapmadıklarını söyleyerek, elindeki fenerle sokaklarda gezerek, eylem yapmış, ‘Yasaları uygulayacak bir devlet adamı aranıyor’ demişti.

Öztürkmen, afişlerin toplatılmaması üzerine bugün Cumhuriyet Başsavcılığı’na Vali Süleyman Kamçı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Asım Güzelbey hakkında ‘görevi suiistimal ve seçim yasalarını ihlal’ iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda bulunulmasının ardından akşam saatlerinde kendilerine Gaziantep Vali Vekili Mehmet Taşdöğen imzasıyla yazı gönderildiğini belirten Öztürkmen, yazıda billboardlardaki afişlerin toplatılması kararının verildiğinin belirtildiğini söyledi. Öztürkmen, “Demek ki fenerimiz işe yaradı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!