Erdoğan'dan İmralı açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Erdoğandan İmralı açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2012 13:24

Bölücübaşı Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan’ın İmralı ziyaretiyle ilgili yakın çevresine “Benim değil avukatların ya da BDP yöneticilerinin Ada'ya gitmesi gerekir. Bu nedenle böylesine kritik bir dönemde ağabeyime bayram ziyareti yapmayı uygun görmedim. Ağabeyim de böyle isterdi. Yoksa ziyaret bizim kanuni hakkımız ve engellenemez” sözlerine Başbakan Erdoğan Kızılcahamam'da düzenlenen 19. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda cevap verdi. Erdoğan; "Ailesi İmralı'ya gidebilir sakınca yok" dedi.

Haberin Devamı

ERDOĞAN: AİLESİ İMRALI’YA GİDEBİLİR

İşte Başbakan Erdoğan'ın Kızılcahamam'da söylediği sözler:

"Terörist başı ile ailesi ve yakınları görüşmek istediği sürece görüşmeye devam edebilirler bunda bir sakınca yoktur.Ama avukatları konusunda aynı şey geçerli değil."

PAZARTESİ SAAT 15.00

BDP pazartesi günü saat 15.00'e kadar açlık grevlerinin sonlandırılmasıyla ilgili olumlu bir adım gelmemesi halinde aralarında “Açlık grevlerine destek açlık grevi” de olan alternatifleri tartışmaya açacak. BDP grup yönetimi pazartesi saat 15.00'te başlayacak toplantı öncesinde de hükümet cephesiyle temaslarını sürdürecek.

Öte yandan BDP’nin gözü kulağı bugün başlayan ve yarın sona erecek AK Parti’nin Kızılcahamam kampında olacak. Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’le dün yaptığı görüşmede “Açlık grevleri Kızılcahamam’da gündeme gelebilir” mesajı verdiği öğrenildi. Bu çerçevede Başbakan Erdoğan’ın Bakan Ergin’in yanı sıra konuyla ilişkili bakan ve milletvekillerinden oluşan dar bir kadroyla açlık grevlerinin tüm boyutlarını değerlendirmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

BDP tarafı da bu olasılıkla ilgili olarak “Umarız iktidar partisinin kampından açlık grevlerini sonlandırılmasına neden olacak, ölümlerini önüne geçecek bir sonuç çıkar” değerlendirmesi geliyor. BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, “Umudumuzu hiç kaybetmiyoruz. AK Parti’nin kampı da bu noktada önemli. Kamptan vicdani bir sonuç neden çıkmasın?” diye konuşuyor.

BDP’li TBMM İdare Amiri Sırrı Sakık ise “Çözümün tek adresi Sayın Başbakan; Onun dışındaki aktörlerin yapacağı bir şey görünmüyor. Bu noktada kamp ve pazartesi günü yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısı önemli” diyor.

Öte yandan Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan’ın da olası İmralı ziyaretiyle ilgili yakın çevresine “Benim değil avukatların ya da BDP yöneticilerinin Ada'ya gitmesi gerekir. Bu nedenle böylesine kritik bir dönemde ağabeyime bayram ziyareti yapmayı uygun görmedim. Ağabeyim de böyle isterdi. Yoksa ziyaret bizim kanuni hakkımız ve engellenemez” değerlendirmesi yaptığı öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!