Erdoğan'dan Güler Sabancı'ya yanıt: Saygılıyım

Güncelleme Tarihi:

Erdoğandan Güler Sabancıya yanıt: Saygılıyım
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2006 17:15

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı'nın dile getirdiği düşüncelerle ilgili olarak, “Saygılıyım” dedi.

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan, TBMM AKP Grubunda toplanan Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığına adaylığı konusunda, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı'nın, “Başbakan Erdoğan aktif siyasette oldukça başarılı. Partisinin başında ülkeye yararlı olacağını düşünüyorum” yönündeki sözlerinin hatırlatılması üzerine “Saygılıyım” dedi.

Erdoğan, Bülent Ecevit'in vefatı nedeniyle eşi Rahşan Ecevit'e yaptığı taziye ziyaretiyle ilgili olarak, “Sayın Rahşan Ecevit çıkarılacak kanun ile ilgili teşekkür etti ve memnuniyetini ifade etti. Cumartesi günü defin gerçekleşecek” dedi.
Bülent Ecevit'in Devlet Mezarlığı'nda defnedilmesi ile ilgili olarak, “Her şey şu anda normal akışı içinde gidiyor” diyen Erdoğan, ilgili yasanın TBMM'ye sevk edildiğini ifade etti.

“CENAZE TÖRENİNE KATILACAĞIM”

Erdoğan, Ecevit'in cenaze töreni ile AK Parti 2. Olağan Büyük Kongresi'nin aynı gün yapılacak olmasının bir sıkıntıya yol açıp açmayacağı ve ertelenmesinin gündemde olup olmadığı ile ilgili bir soruya da şu yanıtı verdi:

Haberin Devamı

“Evet sıkıntımız olacak. Bizim uluslararası davetlilerimiz var. benim Pazar günü Medeniyetler ittifakı'nın İstanbul'daki zirve toplantım var. Sayın Zapatero katılacak. O toplantıyı yapacağız. Bizim kongremiz ta Haziran ayında ilan edilmiş olan bir şey. Bu saatten sonra bir şey yapamayız. Mümkün değil ama tabii ki, gönlümüz arzu ederdi ki, tüm bakan arkadaşlarımız büyük çoğunlukla orada olalım. Ama artık biz bir görev taksimi yapacağız. Ben cenaze törenine katılacağım. Kabre gidemeyeceğim ama Meclis'teki ve Kocatepe'deki törenlere katılacağım. Kongre normal başlayacak. Takdim tehir yapılacak. Kocatepe'deki cenaze töreninden sonra kongreye gelip konuşmamı yapacağım.”

“KONGRE ALANI BELLİDİR”

Başbakan Erdoğan, kongre ve cenaze töreninin aynı gün yapılmasının güvenlik açısından bir sorun yaratıp yaratmayacağı yönündeki soruya da şu karşılığı verdi:

“İçişleri Bakanlığımız elinden gelen bütün tedbirleri alacak. Tabii böyle bir günde herkes eğer görev alanı içerisinde görevlerini yerinde yaparsa herhangi bir şey doğmaz. Burada aklıselim hakim olduktan sonra herhangi bir sıkıntı doğmaz. Benim örgütümün tüm insanları direkt kongresine gelecek. kongre alanı bellidir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!