Erdoğan'a: Yolun yolumuz

Güncelleme Tarihi:

Erdoğana: Yolun yolumuz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2016 22:19

AK Parti Genel Başkanı seçilen Binali Yıldırım, kongredeki konuşmasında, “Yapmamız gereken en önemli iş, fiili durumu yasal hale getirmek. Bunun yolu yeni anayasa ve başkanlık” dedi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a, “Sevdan sevdamız, yolun yolumuz” sözünü veren Yıldırım, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

DAVAN DAVAMIZDIR

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı saygıyla selamlıyorum. Recep Tayyip Erdoğan bir dava adamıdır, milletin adamıdır, büyük Türkiye’nin yılmaz savunucusudur. Sayın Cumhurbaşkanımız söz veriyorum; sevdan sevdamız, yolun yolumuz, davan davamızdır. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın bu bayrağı devralarak partimizi bugünlere başarıyla getiren, sayın Başbakanımız, genel başkanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’na hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. 11. Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül’e hizmetlerinden dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Erdoğana: Yolun yolumuz

YOLLARI BÖLERİZ...

Ülkemizin, insanımızın 40 yıldan beri canını yakan, ülkemizi meşgul eden terörle mücadele yolumuz olmaya devam edecek. Şunu herkes çok iyi bilmelidir ki, yolları böleriz, ülkeyi asla böldürtmeyiz. Ekmeğimizi böleriz, Türkiye’yi böldürtmeyiz. Mesele, devlet meselesidir. Terörle mücadele konusundaki kararlılık devam edecek. Eli kanlı PKK terör örgütü silahlı eylemlerini sona erdirene kadar bu operasyonlar devam edecektir.

Haberin Devamı

GEZİCİLERE NE DEDİ

17-25 Aralık’ta milletimize ayar vermeye çalışan bu hainleri hepimiz gördük. Bu hainlere tokadı, milletimiz 1 Kasım seçimlerinde vurdu. Devlet içinde ayrı devlet olur mu? Paralel yapılanmalara, bölücülere, çetelere asla ve asla prim vermeyeceğiz. Türkiye’de tek devlet vardır, o da Türkiye Cumhuriyeti devletidir. Hiç kimsenin devletle restleşmeye girmesine asla ve asla müsaade etmeyeceğiz.
Siyaset gömleğini mevki için, makam için değil, millete hizmet için giydik. Yaptıklarımızın yapacaklarımızın teminatıdır. Türkiye’nin gıptayla baktığı büyük projeleri teker teker hizmete alacağız.
Dünyanın en büyük havalimanını Türkiye yapıyor. Bazıları bundan gocunuyor. Onun için Gezi kumpasını kuruyor. Ağaç diyor, çevre diyor, dünyanın en büyük havalimanını engellemek için AK Parti iktidarına karşı kalkışmaya çıkıyor. Ne yaparsanız yapın, hangi kahpeliği yaparsanız yapın AK Parti milletinin izinde, hakkın yolunda, hakka hizmet etmeye aynı kararlılıkla devam edecektir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.

Haberin Devamı

TAŞ ÜSTÜNE TAŞ KOYMA

Liderimizden öğrendiğimiz, diklenmemek ama dik durmaktır. Biz de hak yolunda zulmün karşısında, mazlumun yanında dimdik duracağız. Şimdi artık laf üstüne laf koyma değil, taş üstüne taş koyma zamanıdır.”

Başkanlığa hazır mısınız

“Köprüler, tüneller, hızlı trenler; bunlar tamam. Ama bir eksiğimiz var. Yeni bir anayasaya ihtiyacı var Türkiye’nin. Yeni bir anayasayı, başkanlık sistemini getirmeye hazır mısınız? Hazır mısınız? Cumhurbaşkanı’nın halk tarafından seçilmesiyle birlikte Türkiye’de artık her şey eskisi gibi olmayacak. Çünkü Cumhurbaşkanımız milyonlarca vatandaşımızın oyunu almış ve onların siyasi sorumluluğunu taşıyor. Siz, her ne kadar Cumhurbaşkanımıza sorumsuzdur deseniz de, Cumhurbaşkanımız Türkiye sevdalısıdır, millet sevdalısıdır, onun sorumluluğu, milletin sevdasıdır. Onun için bugün yapmamız gereken en önemli iş, fiili durumu yasal hale getirmek, Anayasayı ve bu kafa karışıklığını sona erdirmektir. Bunun yolu da yeni anayasadır, yeni anayasada başkanlık sistemidir.”

Haberin Devamı

Tayyip’in partisi

KONGRE Divan Başkanı Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “ustaların ustası” dediği Erdoğan’ın “fiziken olmasa da manen aralarında olduğunu” belirterek şöyle dedi: “Halkımızın bize tanıttığı adıyla AK Parti Tayyip’in partisidir, kurumsal olarak var oldukça da Tayyip’in partisi olmaya devam edecektir. AK Parti’yi Sayın Cumhurbaşkanımızdan, Sayın Cumhurbaşkanımızı da AK Parti’den ayrı düşünmek ve ayrı düşürmek mümkün değildir. AK Parti’nin tek lideri vardır o da Erdoğan’dır. Bundan sonra da AK Parti’nin seçilmiş Cumhurbaşkanı ile AK Parti Hükümeti’nin uyum içinde çalışması, Türkiye’nin gücüne güç katacaktır. Sayın Cumhurbaşkanım yolun yolumuzdur, davan davamızdır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!