Erdoğan'a terör yanıtı

Güncelleme Tarihi:

Erdoğana terör yanıtı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2011 12:27

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın "Terörle mücadelede destek değil, köstek oluyorlar" sözlerine cevap verdi.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,  Türkiye'de bugün terör varsa, tek sorumlusun AK Parti Hükümeti olduğunu  savunarak, “Gideceksin, PKK ile kol kola, göz göze, oturup görüşmeler  yapacaksın, sonra kalkacaksın muhalefeti suçlayacaksın. Bu kadar ucuz, kaba  politika ancak ve ancak Recep Tayyip Erdoğan'a yakışır” dedi.     

Kılıçdaroğlu, TBMM'deki makamında bir grup gazetecinin, gündemdeki  konulara ilişkin sorularını yanıtladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, “terörle mücadelede muhalefetin destek  değil, köstek olduğu” yönündeki açıklamasının sorulması üzerine Kılıçdaroğlu,  “Nerede köstek olduk, bir açıklasa bari. Muhalefeti körü körüne eleştirmek, bir  başbakanın görevi olmamalı. Biz nerede köstek olmuşuz, bunu açıklamalı önce”  dedi.

“Türkiye'de bugün terör varsa, tek sorumlusunun AK Parti Hükümeti  olduğunu” ifade eden Kılıçdaroğlu, “Onlar ülkeyi yönetiyor. Türkiye'yi terör  bataklığına sürükleyen AKP değil mi? Gideceksin, PKK ile kol kola, göz göze,  oturup konuşmalar, görüşmeler yapacaksın, sonra kalkacaksın muhalefeti  suçlayacaksın. Bu kadar ucuz, kaba politika ancak ve ancak Recep Tayyip Erdoğan'a  yakışır. Devlet adamı kimliği bile söz konusu değil. Biz sorunu çözmek için  sorumlu davranıyoruz, o sorunu büyütmek için sorumsuz davranıyor, aramızdaki fark  bu” görüşünü savundu.

Kılıçdaroğlu, yeni anayasa çalışmalarında da inisiyatifin TBMM Başkanı  Cemil Çiçek'te olması gerektiğine inandığını, parlamentonun geleneğinde de bunun  bulunduğunu kaydetti.

TBMM'de yemin etmeyen BDP'lilerin durumunun sorulması üzerine de  Kılıçdaroğlu, BDP'lilerin parlamentoya gelip, yemin etmelerini istediğini  söyledi.
      

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!