Erdoğan'a Kürtçe mektuba yanıt alamayancı suç duyurusunda bulundu

Güncelleme Tarihi:

Erdoğana Kürtçe mektuba yanıt alamayancı suç duyurusunda bulundu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2007 12:12

DTP Kars İl Başkanı Mahmut Alınak, Kars halkının sorunlarını iletmek amacıyla Başbakan Erdoğan’a 5 Ocak’ta gönderdiği Kürtçe mektuba yanıt alamayınca savcılığa başvurdu.

Haberin Devamı

Alınak, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı suçduyurusu başvurusunda, 5 Ocak 2007 tarihinde Başbakan Erdoğan’a Kürtçe olarak gönderdiği mektupta çiftçi, esnaf, memurlar başta olmak üzere Karslıların sorunlarını ilettiğini bildirdi. Sorunları dile getirdiği mektubunda bu sorunların çözümü yolunda taleplerde de bulunduğunu, ancak Erdoğan’ın bugüne kadar yanıt vermediğini kaydeden Alınak suç duyurusunda, “Devlet kurumları ile Kürtçe olarak yazışma yapılmasını yasaklayan herhangi bir yasa yoktur. Zaten böyle bir yasal düzenleme insan haklarına ve uluslararası hukuka aykırı olurdu” dedi.

“KÜRTÇE DE TÜRKÇE KADAR ŞEREFLİ BİR DİLDİR”

Alınak, ne kadar gelişmiş olursa olsun hiçbir dilin başka bir dilden daha üstün olamayacağını, hiçbir dile diğerleri karşısında imtiyaz tanınamayacağını ifade ettiği suçduyurusunda, “Kürtçe de Türkçe ve öteki tüm dünya dilleri gibi şerefli bir dildir. Alman, Ermeni, Yunan ve öteki dillere tanınan bir hakkın Kürtçe’den esirgenmesi ırkçılık dışında bir gerekçe ile izah edilemez” ifadelerini kullandı.

Alınak, Başbakan Erdoğan’ın Kürtçe olarak gönderdiği mektubu çöpe atarak iç ve uluslararası hukuk karşısında ve insanlık önünde suç işlediğini savunarak cezalandırılmasını talep etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!