Erdoğan'a borç veren oğlu, şirkette çalışıyor

Güncelleme Tarihi:

Erdoğana borç veren oğlu, şirkette çalışıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2002 01:56

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın mal bildiriminde, kendisinden 360 milyar lira alacaklı görünen büyük oğlu Ahmet Burak Erdoğan'ın, babasının hissedarı olduğu şirkette çalıştığı ortaya çıktı.

23 yaşındaki Ahmet Burak, 1998 yılında TRT İstanbul Radyosu ses sanatçılarından Ayşe Sevim Tanürek'e otomobiliyle çarpıp ölümüne neden olmuştu. Bu kaza nedeniyle hakkında dava açılan Ahmet Burak, kısa bir süre sonra öğrenim gördüğü Bilgi Üniversitesi'nden ayrılarak, dil öğrenimi gerekçesiyle İngiltere'ye gönderilmişti.

Ahmet Burak, geçtiğimiz yıl da, kendileri gibi Rize kökenli olan Ketenci ailesinin kızı ve İmam Hatip Lisesi'nden sınıf arkadaşı Sema Ketenci ile evlendi. Baba Osman Ketenci Kasımpaşa'da taksi şöförlüğü yaparken, anne Aysel Ketenci'nin ise Erdoğan'ın kuzeninin kızı olduğu bildirilmişti.

Tanürek'in ölümüne neden olduğu gerekçesiyle açılan davadan beraat eden Ahmet Burak'ın, eğitimini tamamlayarak yurda döndüğü ve 6 ay önce de, babasının da hissedarları arasında bulunduğu Emniyet Gıda'da çalışmaya başladığı kaydedildi. Ülker ürünlerinin İstanbul Anadolu yakasındaki tek dağıtıcısı olan bu şirketin diğer hissedarlarının ise kardeşi Mustafa ile eniştesinin olduğu öne sürüldü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!