Erdoğan'a bağımsız tepkisi: Gerçek adresi gösteri

Güncelleme Tarihi:

Erdoğana bağımsız tepkisi: Gerçek adresi gösteri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2007 13:58

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dün Ağrı’da yaptığı konuşmada “Bağımsız adaylara oy vermeyin, ideolojik kaygılarla oy kullanmayın” şeklindeki sözlerine bağımsız adaylardan tepki geldi. Bağımsız adaylar Erdoğan'ın bu sözleriyle kendilerinin gücünü dile getirdiğini ve kendilerini adres olarak gösterdiğini dile getirdiler.

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan’ın dün dile getirdiği sözleriyle ilgili olarak açıklamalarda bulunan bağımsız milletvekili adayları şunları dile getirdi:

Diyarbakır bağımsız adayı Akın Birdal:

"Bu Sayın Başbakan’da bağımsız adayların bölgede ve Türkiye’deki gücünün itirafıdır. 3 gün önce koalisyona kapıyı aralayan Sayın Başbakan’ın 3 gün sonra bu şekilde söylemesi bağımsız adayların ne kadar güçlü Ankara’ya geleceğinin bir ifadesidir. Ve Sayın Başbakan aslında bağımsızlara oy vermeyin derken aslında gerçek adresi göstermektedir. Biz bağımsız olarak bu seçimlere giriyoruz ama ertesi gün güçlü bir grup oluşturacağız"

İstanbul bağımsız adayı Baskın Oran:

"Eğer biz zayıf bir hareket olsaydık, kimse bunları söylemeye gerek görmezdi. Biz zayıf bir hareket olsaydık kimse bizim lafımızı bile etmezdi"

Kırşehir bağımsız adayı Bülent Sungur:

"Demokraside tefrik, ayrımcılık olmaz. Partili aday, partisiz aday şeklindeki bir ayrım demokrasinin özüne temel fikrine aykırı bir durumdur. Başbakan’ın ‘bağımsız adaylara oy vermeyin’ şeklindeki sözleri demokrasi adına talihsizdir. Sayın Başbakan’ın bağımsız adaylardan şikayetçi olmadan evvel, başta Kırşehir olmak üzere bir çok yerde yapmış olduğu keyfi davranışları izah etmesi gerekir. Kırşehirlinin önce temayül yoklamasını koyup, ondan sonra çıkan sonuca son bir dakikada itibar etmemenin neresi demokratiktir"

Kars bağımsız adayı Mahmut Alınak:

"Başbakan’da utanma olsa halkın önüne çıkmaz. Ülkenin karşı karşıya bulunduğu sorunları çözeceğim diyerek ortaya çıktı ama kendisiyle birlikte bir felaket getirdi Başbakan. Ülkede istikrar bozuldu, ülkede Türk-Kürt kardeşliği dinamitlendi. Bir başbakan olarak Erdoğan hiçbir zaman başını dik tutamadı. Aslında ideoloji esas alınacaksa Başbakan’ın ideolojisi, gerici ve halk karşıtı bir ideolojidir. Kendisi 365 milletvekiliyle parlamentoya girmesine rağmen hiçbir temel soruna çözüm getiremedi"

Diyarbakır bağımsız adayı Selahhattin Demirtaş:

"Türkiye’nin en çok oy almış partisinin Başbakanının bizi rakip olarak görmesi sevindirici, bizim gücümüzün de ifadesi aslında. Bu açıdan baktığımızda başbakan bizden çekiniyor, Ak Parti'yi küçültecek oyları da biz alacağız, bunun farkında, ama bunu yaparken kullandığı argümanlar bizim seçmenimiz üzerinde etki yaratacak argümanlar değil, bu söylemler bizim oyumuzu daha da artırır. Herkes başbakana şunu soracak ‘siz ne yaptınız, 360 vekiliniz vardı, koskoca hükümettiniz, siz ne yaptınız, başörtüsü sorununu çözebildiniz mi mesela, YÖK'ü kaldırabildiniz mi mesala, kendi derdinize bile merhem olamadınız’ diyecektir. Ayrıca bir ideolojisi olmayan parti veya hareket ancak bir balon olarak tanımlanabilir"

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!