Erdoğan: 'YSK 12 Eylül'ü takdir etti'

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan: YSK 12 Eylülü takdir etti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2010 18:41

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa değişikliği paketinin referandum tarihinin YSK tarafından, “belirledikleri tarihten 60 gün sonra yapılmasına karar verildiğini” belirterek, “Biz ikisine de hazırız. Çünkü biz millete gidiyoruz onlar, Anayasa Mahkemesine gidiyor, farkımız bu” dedi.

Haberin Devamı

İzmir'de Halkapınar Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti 9. Gençlik Şöleni'nde konuşan Erdoğan, şu anda parlamentoda yaş ortalaması en genç partinin AK Parti olduğunu belirterek, “Bu makamlar, koltuklar bize aziz milletin emanetidir, vakti zamanı geldiğinde gerçek sahibine teslim etmekten asla kaçınmayız” dedi.
Önceki hafta TBMM'de, “1982 darbe Anayasası üzerinde tarihi değişiklikler yapıldığını” belirten Erdoğan, görüşmeler esnasında sergilenen tavırların gençleri ürkütmemesi, siyasetten uzaklaştırmaması gerektiğini bildirdi. Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

“Orada sergilenen nezaketsizlik, sorumsuzluk, iftira, karalama, çamur atma seviyesizliği sizi siyasetten soğutmasın. Bu manzaralardan dolayı, siz gençler önemlisiniz. O manzarayı dönüştürmek, siyasetin dilini, kültürünü modernleştirmek, hoşgörüyü, birbirini anlama, dinleme kültürünü geliştirmek için inadına AK gençliğe görev düşüyor. Karanlıktan şikayet etmeyeceksiniz. Karanlığa bir mum da siz yakacaksınız. Bizim AK Parti olarak siyasete üslup ve seviye kazandırma mücadelesine sizler de omuz vereceksiniz.”

Haberin Devamı

Anayasa değişikliğiyle ilgili muhalefet partilerinin taslak ellerine ulaşmadan, içinde ne olduğunu görmeden, bunu Anayasa Mahkemesine götüreceklerini söylediklerini ifade eden Erdoğan, “Niye, çünkü Anayasa Mahkemesine şöyle bakıyorlar. Anayasa Mahkemesinin adını kendi dünyalarında değiştirmişler, 'anamuhalefet mahkemesi'. Bunların kafasında bu. Bir diğeri bakıyorsun diyor ki, 'Gelin ama sadece kahve içersiniz. Konuşursun, görüşürsün, danışırsın, kabul edersin veya etmezsin. 'Ancak kahve içersiniz' dediğinde bu çok şık değil, biz bu ülkede bir şeyler yapmaya çalışıyoruz” dedi.

“MUHALEFET MİLLETVEKİLLERİ, OY VERME KABİNİNE DAHİ GİREMEDİ”

Muhalefet partisi milletvekillerinin oy verme kabinine dahi giremediğini belirten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu ülkede hakaret etmeden, iftira atmadan çamur atmadan, haksız ithamlara başvurmadan siyaset yapılabileceğini biz ispat ettik, inatla ispat etmeyi sürdüreceğiz. AK gençliğin böyle bir görevi var. Belli sınıfların, çıkar gruplarının imtiyazları adına değil, millet adına siyaset yapılacağını biz gösterdik, göstermeye devam edeceğiz. Biz üstünlerin hukukunu değil, hukukun üstünlüğünü sergilemeye geldik.

Haberin Devamı

Çetelere karşı onurlu duruş, dik bir duruş sergiledik. Dik durduk ama diklenmedik. Mafya örgütlenmelerine, hukuk dışı örgütlenmelere karşı göğsümüzü siper ettik. Bizce siyaset milletle yapılır, gücünü milletten alarak yapılır. 'Egemenlik kayıtsız şartsız' Atatürk'ün ifade ettiği gibi, 'milletindir' dedik. İşte en son Anayasa değişikliği sürecinde bu samimiyetimizi bir kez daha ortaya koyduk. Biz elimizi taşın altına koyduk. Değişim adına her tür hakareti göğüsledik, sonuçta milletin emanetini yere düşürmedik. Millete hayal kırıklığı yaşatmadık.

12 Eylül 2010... 30 yıl sonra... Bak bu tarihi de biz belirlemedik. Bizim belirlediğimiz 60 gün önceydi. YSK 12 Eylülü takdir etti, hayırlı olsun, biz ikisine de hazırız. Çünkü biz millete gidiyoruz, onlar da Anayasa Mahkemesi'ne gidiyor, farkımız bu.”

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan bundan sonra yollara düşeceklerini belirterek, yoğun bir programının olduğunu ifade etti. Çarşamba günü Rusya Cumhurbaşkanı Medvedev ile 17 anlaşmaya imza attıklarını, Türkiye'nin ilk defa nükleer enerjiye geçtiğini, bu ülkeyle vizenin kalktığını söyleyen Erdoğan, iki ülke arasında 2008 itibarıyla 38 milyar dolar olan dış ticaret hacminin 5 yılda 100 milyar dolara ulaşmasının hedeflendiğini dile getirdi.

Cuma günü de Yunanistan'a gittiklerini ve 22 anlaşma imzaladıklarını hatırlatan Erdoğan, Cumhuriyet tarihinde bu ülkeyle 35 anlaşma imzalandığını, kendilerinin bir günde 22 anlaşma imzaladıklarını söyledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!