Erdoğan yarın Şeb-i Arus törenlerine katılacak

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan yarın Şeb-i Arus törenlerine katılacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2009 13:59

KONYA Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti'li Tahir Akyürek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindeki 6 bakanın, Mevlana'nın 736'ıncı Uluslararası Vuslat Yıldönümü'nün son günü olan Şeb-i Arus programına katılmak üzere yarın Konya'ya geleceğini söyledi.

Başbakan Erdoğan’ın, 6 yıldır törenlere katıldığını hatırlatan Akyürek, “Başbakınımızın Konya'ya verdiği bu değer ve Şeb-i Arus törenlerine sürekli her yıl katıldığı için teşekkür ediyoruz. Şeb-i Arus törenlerinin ve Konya’nın marka olmasında bu desteklerinde çok önemli olduğunu ifade etmek istiyorum” dedi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Başbakan Erdoğan'ın, Konya ziyaretleri ile ilgili bilgi vermek üzere basın toplantısı düzenledi. Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu’nda merkez ilçe belediye başkanları ile birlikte basın mensuplarının karşısına çıkan Başkan Akyürek, şunları söyledi:
“Başbakanımız Konya'da olacak. Her yıl olduğu gibi bu yılda bir açılış programı ile halkla buluşacak. Görev, aldığımız son 6 yılda Konya'ya gelip her defasında açılışlar yaptı. Büyükşehir ve ilçe belediyeleri ile kamu kuruluşlarının eserlerinin açılışlarını Şeb-i Arus törenlerinde Başbakanımız yaptı. Bu defa da gelenek bozulmadı. Başbakanımız Şeb-i Arus törenlerine katılacak. Başbakınımızın Konya’ya verdiği bu değer ve Şeb-i Arus törenlerine sürekli olarak her yıl katıldığı için teşekkür ediyoruz. Şeb-i Arus törenlerinin ve Konya’nın marka olmasında bu desteklerinde çok örnemli olduğunu ifade etmek istiyorum. Başbakanımız yarın Kültür Park adını verdiğimiz eski fuar alanında saat 13.00’da halka hitap ederek toplu açılış programını yapacak.”

BAŞBAKANIN YAPACAĞI TOPLU AÇILIŞLAR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağı açılışlar arasında 50 kadar eser olduğunu ancak temsil özellikleri olanlarının seçilerek açılış programının tertip edildiğini anlatan Başkan Tahir Akyürek, şöyle dedi:
“Başbakanımız toplu açılış programı çerçevesinde Kültür Park’ın açılışını yapacak. Yazır Bölgesi’nde TOKİ ile birlikte yaptırdığımız 656 konutun anahtar teslim programı gerçekleştirecek. Selçuklu Belediyesi’nin arsasını temin ettiği okulun, açılışını, Karatay Belediyesi’nin yaptırdığı ilköğretim okulunun açılışını, Meram Belediyesi’nin Gödene Bölgesi’nde TOKİ ile işbiliği içinde yaptırdığı 991 konutun anahtar teslim programını, Halkapınar, Sarayönü ve Ilgın ilçelerindeki toplu konut anahtar teslim programını, Mevlana Kalkınma Ajansı'nın resmi açılışını, Tekno Kent'in de açılışını yapacak. Çok amaçlı salon, Sosyal Bilimler Lisesi, Telekom Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi gibi eserlerin açılışı da toplu açılışlarla gerçekleşecek.”

TÖRENLERE KATILAN DEVLET ADAMLARI

Başkan Akyürek, Mevlana’nın 736’ncı Vuslat yıldönümü programları kapsamında düzenlenen Şeb-i Arus törenlerine yurt içi ve dışından çok sayıda devlet adamının katılacağını belirterek, şöyle devam etti:
“Avrupa Birliği'nden Sorumlu Devlet Bakanımız Egemen Bağış’ın Konya’da yapacağı toplantıya katılmak üzere 27 büyükelçi olmak üzere AB ve uluslararası kuruluşlardan görevlilerden oluşan 69 kişilik heyet ile geliyor. Devlet Bakanımız Cevdet Yılmaz başkanlığında 8 kişilik heyet geliyor. Dışişleri Bakanımız Ahmet Davutoğlu ile birlikte kalabalık bir heyet Konya’da olacak. Milli Eğitim Bakanımız Nimet Çubukçu da gelecek. Kültür Bakanımız Ertuğrul Günay, 9’u bakan olmak üzere 19 kişilik bir heyet ile geliyor. Kültür Bakanları olarak Konya’da bir buluşma ve toplantıyı gerçekleştirecekler. Yine Sanayi Bakanımız Nihat Ergün ve çok sayıda devlet adamı burada programlara katılacaklar. Bosna Hersek Cumhurşbakanı Haris Sladziç. Tacikistan Kültür Bakanı Mirzoşahruh Asrori, Afganistan’dan devlet adamı statüsünde 4 kişilik heyet Konya’ya gelecek.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!