Erdoğan: "Silah bırakırsa operasyonlar durur"

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan: Silah bırakırsa operasyonlar durur
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2012 13:24

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, yeni öğretim yılına başlarken, “Veliler ve öğrenciler rahat olsun. Söz de karar da milletindir. Biz her türlü baskı ve dayatmanın karşısındayız. Tercih haklarının kullanılmasından yanayız. Yapılan değişiklik tercih haklarının kullanılması ile ilgilidir. Benim torunum da 66 aylık olarak bugün okula başladı” mesajı verdi.

Haberin Devamı

Erdoğan yeni eğitim öğretim yılının açılışını Denizli Cedide Abalıoğlu Anadolu İmam Hatip lisesi’nin açılış töreninde yaptı. Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Silah bırakılırsa operasyon biter

“Terör şüphesiz bitecek. Ama bunun için bedel ödüyoruz. Ne yazık ki bu mücadele bedelsiz olmuyor. Terör örgütüyle yan yana olanlar silahların susmasını istemiyor. Silahların bırakılmasını isteyenler varsa, biz hükümet olarak silahların bırakıldığı yerde operasyonları sona erdiririz. Asker ve polis silah bırakmaz. Çünkü silah temel enstrümanıdır. Terörist silahı bırakırsa bilmelidir ki operasyonlar biter.

1 ayda 500 terörist

Hakkâri valiliği son 10 gün içinde 123 terörist etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Şubat, ağustos arasında 373 terörist etkisiz hale getirildi. Son 1 ayda 500 terörist etkisiz hale getirildi.

Haberin Devamı

İmam hatiple hasret sona eriyor

Sevgili öğretmen ve öğrenciler milli eğitimde gerçekleştirdiğimiz büyük reformların ilk adımını atıyoruz. Bugün başta Denizli olmakla birlikte, Türkiye genelinde millet artık imam hatip okulları ile kucaklaşıyor. Bu okullarla hasret bugün sona eriyor. Bugünden itibaren imam hatip okulları, milletin okulları olarak eski parlak günlerine geri dönüyor. 28 Şubat sürecinde milletin bu okullarını öcü gibi görenler ortaokul kısımlarına kilit vurdular. Liselere kayıtları azaltmak için üniversite sınavlarında katsayı uygulaması getirdiler. Bu zulme, anti demokratik uygulamaya TBMM’de son verdik. Katsayının ortadan kalkmasıyla sinesinden çıktığı milletin okulu olmaya tekrar başladı.

İmam hatipliler size ne yaptı

Ne yaptı imam hatipliler size de bu okulları kapattınız? Teröristler, anarşistler yetişmediği için mi kapattınız? İnsansever insanlar, vatansever insanlar oldukları için mi kapattınız? Ben ve bakan arkadaşlarım bu okulların yeniden açılması nedeniyle heyecan içindeyiz.

444 sistemi

Eğitim sisteminde başka reformlar da yaptık. Artık bu sisteme 4+4+4 demiyoruz, 444 sistemi diyoruz. Bugün bu sistem start alıyor. Sorunsuz olarak işleyeceğine inanıyorum. Eksikler sıkıntılar yaşayabiliriz. Okula başlama yaşını 66 aya indirdik. Aslında çocuklarımız uyum için geçen hafta okullara başladı. Oyun ve eğitimi harmanlayan yeni bir sistemle eğitim yapacağız.

Haberin Devamı

Milletin değerleriyle oynamayın

CHP rapor alma kampanyası başlattı. Ne oldu yüzde kaç oldu? Önce yüzde 3, şimdi yüzde 4. Ey CHP bu millet size itibar etmiyor, bu milletin değerleriyle oynamayın. Biz imam hatiplere, meslek liselerine karşı değiliz deyin sonra anayasa mahkemesine gidin. Velilerin talep etmesi ve 10 öğrencinin istemesi durumunda Kur’an-ı Kerim ve peygamber efendimizin hayatı da haftada 7 saat alınabilecek. Okuma becerileri, dil ve lehçeler, drama gibi dersler öğrencilere verilecek. CHP kademeli eğitime, imam hatip okullarına, Kur’an-ı Kerim ve peygamberlerin hayatı derslerine karşı çıktılar. Bunlar Kuran’dan acayip kaçarlar. Bunlar Kuran’ı mezarda okunmak üzere bilmiştir. Bunlar zorunlu eğitimin 66 ayda başlamasına karşı çıkıyorlar. Bunun için tüm süreçleri terörize ettiler. Onlar misyonlarının görevini yapıyorlar. Tarihleri boyunca din eğitimine, milli manevi değerlerin öğrenilmesine karşı çıkıyorlar. Onlar belli ideoloji ile eğitim istiyorlar. Onlar ezanı Türkçeye çevirerek okutmak istediler. Menderes geldi Arapça okunmasını sağladı.

Haberin Devamı

Torunum (Ahmet Akif) da okula başladı

Milli Eğitim reformlarına karşı çıkıyorlar ama neye karşı çıktıklarını izah edemiyorlar. Edep sınırlarını aşarak buna karşı çıktılar. 66 aylıklar okula başladı, benim torunum da 66 aylık olarak bugün okula başladı. Rapor alanların yüzdesi yüzde 4. Avrupa birliği ülkelerinde okula başlama yaşı 6. 3-4-5 yaşında zorunlu eğitimin başladığı ülkeler var.

Veliler rahat olsun

Millet çocuğuna, okuluna, öğretmenine güvendi. Okula gönderdi. Anamuhalefet lideri ve arkadaşları da seçmeli dersi bir türlü anlayamadı. Biz seçmeli ders konusunda baskı yapmayız. Veli isterse 10 öğrenci olursa bu dersler okutulacak. Veliler ve öğrenciler rahat olsun. Söz de, karar da milletindir. Biz her türlü baskı ve dayatmanın karşısındayız. Tercih haklarının kullanılmasından yanayız. Yapılan değişiklik tercih haklarının kullanılması ile ilgilidir. Veli çocuğunu istediği okula gönderir. Son dört yıl herhangi bir yaşla bağlantılı değildir. İsteyen açık liseye gider isteyen devam eder. 18 yaş sınırlaması diye bir şey yok. Bir yıl ara verip başka bir eğitim almak istiyorum diyenler olursa bu eğitimi alıp sürece devam edebilir. Biz üzüm yemek istiyoruz bağcı dövmek gibi bir derdimiz yok. Gece gündüz demeden çalışmalara devam edeceğiz.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!