Erdoğan: O zaman aranızda anlaşın

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan: O zaman aranızda anlaşın
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2007 17:29

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Bursa'da düzenlenen törende bir partilinin “Genel Başkanım, bu yollarda yine birlikte yürümeye devam edecek miyiz? Sizi genel başkan olarak görmek istiyoruz” sözlerine, “Önemli olan ben değil, partinin ilkeleri doğrultusunda hareket edeceğiz” yanıtını verdi. Başka bir partili, “Sen basına aldırma. Baykal’ı çatlat, Çankaya’ya çık” diye bağırdı. Bunun üzerine Başbakan Erdoğan, “O zaman aranızda anlaşın” diye cevap verdi.

İstanbul’da, Yenikapı-Güzelyalı Hızlı Feribot Seferi’nin başlama nedeniyle düzenlenen törene katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, daha sonra helikopterle açılış ve TOKİ tarafından tamamlanan evlerin anahtar teslim törenine katılmak üzere Bursa’ya hareket etti. Erdoğan ile birlikte Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Bursa Milletvekili Faruk Çelik, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, TOKİ Genel Genel Müdürü Erdoğan Bayraktar’ın da bulunduğu helikopter saat 14.10’da, geçen yıl Nisan ayında, ekmek yapmak için yakılan tandırdan sıçrayan kıvılcımın neden olduğu yangın sonucu 102 evin yandığı Mustafakemalpaşa İlçesi’ne bağlı Karaköy’e indi.

Yanan evlerin yerine 105 yeni konutun yapıldığı, Başbakan gelecek diye önceki gün Kaymakamın talimatıyla 1250 sedir, mazı ve yaban selvisi ile 10 bin menekşenin dikildiği Karaköy’de, sevgi gösterisiyle karşılanan Başbakan Erdoğan, temsili olarak 7 aileye verilen anahtar teslim törenine katıldı. ‘Cumhurbaşkanını Meclis seçer. Meclisi halk seçer’, ‘Sayın Başbakanımız. kararınız kararımızdır’ yazılı pankartlarında açıldığı törende konuşma yapan Başbakan Erdoğan, bugün Bursa’da yapacağı açılış törenlerinin en anlamlısının, Karaköy’de gerçekleştiğini söyledi. Bir afetin ardından, buradaki vatandaşlar için ‘ne olacak?’ sorusu söylenirken, sosyal devlet olma anlayışının bir gereği olarak halkın, dara düşmüş, bir sıkıntısı ve derdi varsa devletin hemen yanında olabileceğini bu uygulama ile Karaköy’de tekrar göstermiş olduklarını açıkladı.

Erdoğan şunları söyledi:  “Tabii ki AK Parti iktidarı olarak bu sadece Karaköy’de olmadı. Bunun aynısını Erzurum’da yaptık. Bunun aynısını Batman’da ve Diyarbakır’da yapıyoruz. Bunu Türkiye’nin bir çok yerinde, Karadeniz’den tut, kuzeyden güneye kadar her yerde, yani biz göreve geldiğimizde ülkemizde 1966 yılından bu yana o meşhur Varto depremlerinden bu yana yapılmakta olan veya yapılacağı söylenen deprem konutları, 30 bini aşkın konut ne yazık ki ortada bırakılmış. Biz geldik bunlara başladık. Biz konutları bir taraftan bitirip, sahiplerine teslim ederken, 30 bini aşkın konuttan kala kala 4 bin konut kaldı. Bunları da bitirip sahiplerine teslim edeceğiz. Bunlar yapılırken devlet-millet kaynaşması nedir, bunu da bir taraftan ortaya koyuyoruz. Bakın bu konutları sizlere teslim ederken, yoğun çalışma ile 8 ayda bitirildi. Burada arazinin durumunu da öneme aldığımız da bu şartlarda, bu süratle nasıl yapıldığı da her türlü taktirin üzerindedir.

Burası için çok şey söylendi. ‘Yapamazlar’ dediler. ‘Sizin sahibiniz yok’ dediler. ‘aldatıyorlar’ dediler. Fakat 3 Kasım seçimlerinde meydana çıktığımızda halkımızın huzuruna geldiğinde, ‘Ne aldatan olacağız, ne de aldanan olacağız’ demiştik. Çünkü biz milletimizin içinden çıkmıştık. Milletimizin iktidarını kurmuştuk. Bu iktidar, Ahmet’in, Mehmet’in iktidarı değildir. Ayşe'nin, Fatma’nın iktidarı değildir. Bu iktidar milletin iktidarıydı. Milletin iktidarında bu olmazdı. Biz bunu yaptık. Şu anda bu güzel Karaköy’ümüzde, bu şirin köyümüzde, bu şirinliğe yakın evler bitti. Bazı eksiklikler var. Bunlarda en kısa sürede bitecek. 20 yıl vadeyle. Yani 240 ay vadiyle, faizsiz bu evlerin tahsilatını vatandaşımız evin içine girdikten sonra ödeyecek.”

İSTANBUL’DAN BURSA DAHA YAKIN

Konuşmasında, Yenikapı-Güzelyalı feribot seferlerinin ilk kez başladığını belirten Erdoğan, sıfır olan yeni feribotun 225 araç, bin 200 yolcu aldığını, böylece İstanbul ile Bursa’nın birleştiğini açıkladı. İstanbul-Mudanya arasının 1 saat 15 dakikaya indiğini hatırlatan Erdoğan, “İstanbul’un bir tarafından, diğer tarafına bu kadar kısa sürede gidemiyorsunuz. Ama İstanbul’dan Bursa’ya 75 dakikada geleceksiniz. İşte AKP iktidarının farkı burada. İnşallah daha da iyi olacak. Bu millet bunlara layıktır. Millet konuştu mu böyle konuşur” diye konuştu.

SÖZDE DEĞİL ÖZDE HİZMET

Bu sırada gördüğü ‘Sözde değil özde hizmet, Ağlarken gülen millet’ yazılı pankartı gören Erdoğan, “Millet konuştu mu böyle konuşur. Ne diyor millet? ‘Sözde değil özde hizmet. Ağlarken gülen millet’ diyor. Bu politikacı ağzı değil, bu milletin ağzı. Millet böyle konuşur ve biz de bunun gereğini yapıyoruz. Biz sizin efendiniz değiliz. Biz sizin hizmetkarınızız. Bu yola böyle girdik. Onun için siz mutlu oldukça biz de mutluyuz. Siz dertli olunca biz de dertliyiz. Allah bir daha böyle bir afet milletimize yaşatmasın. Böyle afetlerle bizi imtihan etmesin” diyerek tamamladı.

OKULA GİTMEYEN KIZ ÇOCUĞU İÇİN TALİMAT VERDİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, tören sonrası anahtar verdiği 16 yaşındaki Hülya Kocuk’a okula gidip gitmediğini sordu. Erdoğan, “Gitmiyorum” yanıtını veren genç kıza, “Sen mi istemiyorsun, ailen mi?” diye sordu. Erdoğan, kendi isteğiyle okula gitmediğini öğrendiği Kocuk’un eğitime başlaması için Vali Nihat Canpolat ve ilçe kaymakamına talimat verdi. Bu sırada kürsüye çıkan bir şehit babası, Başbakan Erdoğan’a sarılarak öptü.

ERDOĞAN’DAN İKİ AYRI TALEBE İLGİNÇ ÖNERİ

Bazı evleri gezen Erdoğan, köyden ayrılırken makam otomobiline kadar gelen bir kişinin, “Sayın Genel Başkanım, bu yollarda yine birlikte yürümeye devam edecek miyiz? Sizi genel başkan olarak görmek istiyoruz” sözlerine, “Önemli olan ben değil, partinin ilkeleri doğrultusunda hareket edeceğiz” diye yanıt verdi. Bu sırada, “Sen basına aldırma. Baykal’ı çatlat, Çankaya'ya çık” diye bağıran Ali Resmi Öztürk adlı partiliye ise Erdoğan, “O zaman aranızda anlaşın” dedi. Erdoğan daha sonra helikopterle, Yenikapı-Güzelyalı Hızlı Feribot Seferlerinin Güzelyalı’daki törenlerine katılmak üzere köyden ayrıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!