Erdoğan: Militan haddini bil

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan: Militan haddini bil
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2014 01:52

Başbakan Tayyip Erdoğan, Adalet Komisyonu’ndaki HSYK tartışmasının kavgaya dönüşmesiyla ilgili Yargıçlar Sendikası Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu’nu hedef alarak “Bunlar hukukçu falan değil. Bunlar bu işin militanı durumunda. Senin bir defa orada konuşma yetkin yok” dedi.

Haberin Devamı

İnşaatı devam eden Çamlıca Camii’nde incelemelerde bulunan Erdoğan, çıkışta gazetecilere şunları söyledi:

SEN KİMSİN BİR DEFA

(Adalet Komisyonu’ndaki HSYK tartışmalarıyla ilgili) Biz komisyonlarda olsun, Genel Kurul’da olsun bu tür şeylere pek yabancı değiliz. Bunu özellikle 4+4+4’te de yaptılar. O zaman ana muhalefet partisi hatırlarsanız, döküm halindeki seloteyp bandını fırlattı. Allah’tan isabet etmedi. Dün de grup başkanvekilime dolu pet şişe fırlatıldı. Bu, ister istemez geriyor. Bir de komisyon çalışmalarında herhangi bir yetkileri olmadığı halde dışarıdan gelenlerin ‘Konuşma yapacağım’ diye oraya girmesi ayrı bir yanlış. Senin bir defa orada konuşma yetkin yok. Bir taraftan hukukçuyum diyeceksin bir taraftan orada konuşma yapmak isteyeceksin. Sen kimsin bir defa haddini bil. Senin konuşma yapacağın yer başka yer. Sen illa burada konuşmaya çok meraklıysan o mensubu olduğun zihniyet seni de milletvekili yapar. Olursun milletvekili. Gelirsin o zaman konuşursun. Bunlar hukukçu falan değil. Bunlar bu işin militanı durumunda, yaptıkları iş bu. Bir provokatör anlayışıyla buralara geliyorlar.

Haberin Devamı

YAPTIM OLDU İLE OLMAZ

Ben yaptım oldu ile olmayacağını biz de biliyoruz. Ama bu ülkede eğer bir ön kesiliyorsa bunları aşabilmek için de bizim bir şeyler yapmamız lazım. Çünkü yürütme ve yasamanın böyle bir yükü var. Bugün yargı gelip de millete hesap vermiyor. Millete hesabı veren biziz. Ama siz kalkar da bu ülkede yatırımcıların girişimcilerin önünü kesecek adımları atarsanız ve bu adımları atarken tahminler üzerinden giderseniz ya da herhangi bir zihniyetin temsili anlamında farklı yerlerden alınan emirlerle hareket edecek olursanız o zaman yürütme olarak bize yasamadaki ekibimizle beraber bir görev düşer. Biz o görevi yapmak durumundayız. İşte nedir bu: Şu anda yaptığımız çalışma bunun bir gereğidir. Çünkü biz yürümek zorundayız. Bu ülkenin muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkması gerekiyor. Eğer bugün bizim 3’üncü köprümüz yapılacaksa, 3’üncü havalimanımız yapılacaksa, eğer bugün İstanbul-İzmir Otoyolu yapılacaksa, İzmit geçişinde asma köprüler yapılacaksa, yüksek hızlı trenler yapılacaksa ve siz bu girişimlerin önünü keserseniz bunları nasıl olacak?

Haberin Devamı

AB ÜLKELERİNE BAKSINLAR

Böyle bir yaklaşıma bizim müsaade etme hakkımız yoktur. Çünkü bize millet böyle bir yetki verdi. Dedi ki, ben sana böyle bir yetki veriyorum bu yetkiyi kullanacaksın. Kim adına, benim adıma. Bazıları diyor ki böyle bir HSYK’nın eşi yok. Lütfen AB üyesi ülkelerin HSYK oluşumuna baksınlar. Oralarda HSYK’lar nedir, ne değildir buna baksınlar. Milli irade ne diyor. Bu önemlidir.

MİLLİ İRADE MECLİS’TİR

Milli iradenin ne dediğini bu çalışmalarda göreceğimize göre milli iradenin şu anda temsili nerededir: Parlamentodadır. O zaman parlamentodaki temsiline de herkesin saygı duyma mecburiyeti vardır. Oraya saygı duymuyorsanız 30 Mart geliyor. 30 Mart’ta da zaten milletim yine tavrını ortaya koyacaktır. Milletim yine kalkacaktır diyecektir ki şu şudur, şu şudur. Her şeyi çok açık net ortaya koyacaktır.”

Haberin Devamı

16 GÜN SONRA BABASIYLA

JAPONYA, Singapur ve Malezya ziyaretlerinin ardından cumartesi gününü İstanbul Kısıklı’daki evinde geçiren Erdoğan, dün Mevlit Kandili dolayısıyla Karacaahmet’teki anne ve babasının mezarlarını ziyaret etti. Oğlu Bilal Erdoğan da Başbakan’ın yanında bulundu. Bilal Erdoğan en son 27 Aralık’ta Kısıklı’da halka hitap ederken Erdoğan’la görülmüştü. Mezarlıkta yaklaşık 15 dakika kalan Erdoğan daha sonra inşaatı süren Çamlıca Camii’ne geçti. Burada İşçilerin alkışları ve tezahüratlarıyla karşılanan Erdoğan “Allah razı olsun, sağolasınız, varolasınız. Sizin alınterinizin buranın mayasında Elhamdülillah yeri var” şeklinde karşılık verdi. Erdoğan daha sonra işçilerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Bu sırada kule vinçte dev bir Türk bayrağı açıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!