Erdoğan: Kılavuzu karga olanın...

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan: Kılavuzu karga olanın...
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2010 11:12

Erdoğan, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın iftarında ''Avcılar bölgesinden billboard olayı oldu. Olayın faili kim? Avcılar Belediye Başkanı. Avcılar Belediye Başkanı CHP'li. Hangi ajansta hangi matbaayla çalismis Bunlar ertesi gün toplatılmaya başlandı. 20 bin broşür bastırılmış. Atalarımızın güzel bir sözü var. Yani kılavuzu karga olanın meselesi'' dedi.

Haberin Devamı

Ak Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, ramazan'ın önemine değinen bir konuşma yaptı. Daha sonra Başbakan Erdoğan kürsüye çıktı. Başbakan Erdoğan konuşmasında önce Kadir gecesini kutladı.

 

Başbakan Erdoğan Kazlıçeşme mitinginden bahsederek, 12 Eylül'deki referandum oylamasına dikkat çekti. Erdoğan, "Türkiye tarihi bir halk oylamasına gidiyor. Demokrasi hukuk ve özgürlükler adına çok önemli bir kararın arefesinde bulunuyor. Bundan 50 yıl önce gerçekleşmiş 27 Mayıs darbesine ilk kez bu boyutta dokunuluyor, bundan 30 yıl önce gerçekleşmiş 12 Eylül darbesine ilk kez bu ölçüde neşter vuruluyor. Statükocu sisteme ilk kez bu boyutta dokunuluyor ve kararlı bir adım atılıyor" dedi.

 

Haberin Devamı

Başbakan muhalefeti de eleştirerek, "Bazı kişiler kara propagandalarla yollara dökülmüşler bilgi kirliliği getiriyorlar. Anayasa değişikliğini Ak Parti ile özdeşlestirmek, hem bu değişiklik paketine hem de bu millete yapılacak en büyük haksızlık olacaktır. Ak Parti kurulduğu günden bu yana Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı üst kimliğiyle herkese eşit mesafede olmuştur" dedi.

 

"BU MÜCADELEYİ HEP BİRLİKTE VERMELİYİZ"

 

Erdoğan, "Ben Türk kardeşime ne kadar yakınsam, Kürt kardeşime de o kadar yakınım. Arap'a da Roman'a da o kadar yakınım. Bizim medeniyetimizde yaradılanı yaradandan ötürü sevmek var. Etnik milliyetçiliğe hayır. Birilerinin ifade ettiği gibi filanca etnik unsurun partisi olmadık. 780 bin kilometre karelik vatan topraklarının partisi olduk. Şu anda Yüksekova'ya gittiğiniz zaman iki parti görürsünüz. Şemdinli'ye gittiğiniz zaman iki parti görürsünüz. Üçüncü parti yok.Çünkü onlar oraların partisi olamadılar" dedi.

 

Başbakan Erdoğan çağrıda da bulunarak, "Gelin Diyarbakır'ın şu İstasyon Meydanı'nda gelin konuşun. Bütün siyasi partiler buralara girerse işte orada barış egemen olacaktır. Siz Ankara'nın dışına çıkarken seçici davranırsanız, oraların halkı da size seçici davranmak suretiyle sizi dışarıda bırakacaktır. Biz toplumun tüm kesimlerine eşit mesafedeyiz. Bu sorun sadece Ak Parti'nin değil CHP'nin sorunu değil. Bu mücadeleyi hep birlikte vermeliyiz. Kimsenin dinsel anlamda mezhebi anlamda inançlarına müdahale hakkı olmadığı gibi bu bizim iktidarımızın görevi olmuştur. Eksiklerimiz hatalarımız olabilir. Doğrudur. Bize ulaşan her türlü şikayeti biz anında çözmeye inat ettik" şeklinde konuştu.

 

Haberin Devamı

"KILAVUZU KARGA OLANIN MESELESİ"

 

Erdoğan, "Avcılar bölgesinden billboard olayı oldu. Billboard olayından sonra ana muhalefet partisinin lideri bir televizyon kanalında bunun faturasını şahsıma kesti. Ahlaki olmayan bir ifade kullandı. Hatta daha da ileri giderek 'hükümet bunu bulsun çıkarsın' dedi. Emniyet teşkilatımız bunu bulup çıkartır.Olayın faili kim? Avcılar Belediye Başkanı. Avcılar Belediye Başkanı CHP'li. Hangi ajansta hangi matbaayla çalışmış? Bunlar ertesi gün, toplatılmaya başlandı. 20 bin broşür bastırılmış. Atalarımızın güzel bir sözü var. Yani kılavuzu karga olanın meselesi…Bir araştır neyin nesi de. Nereden çıktı bu? Kim nasıl yaptı bu işi? Hiç soruşturmadan geliyorsun fatura kesiyorsun" şeklinde konuştu. 

 

Haberin Devamı

Aynı olayın başörtüsü sorununda da yaşandığını dile getiren Erdoğan, "Aynı şeyi başörtü olayında da yaptılar. 'Başörtü meselesini ben hallederim' dedi. 24 saat sonra çark etti. Keşke böyle bir şey olsa. Hemen 3 Eylül'de bu adımı atalım dedim. Herhalde baskılar gelmeye başladı. "411 el kaosa kalktı" denildiği zaman bir zihniyet oluşmuştu. O malum zihniyeti biliyorsunuz. Yani bu ülkede eğitim inanç özgürlügü varsa bununla ilgili bir anayasal değişiklik yapalım istedik. Bu oldu parlamentodan geçti. Bazı CHP'liler, bazı bağımsızlar istedikleri neticeyi aldılar Anayasa Mahkemesi'ne getirerek Tabii siyasette söz çıktı mı ağızdan onun mahkumu olursun" dedi.

 

Haberin Devamı

FARSÇA TELEVİZYON KANALI GELİYOR

 

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın kasetinin ortaya çıkmasının da Ak Parti'ye yıkılmak istendiğini iddia eden Erdoğan, "Sayın Baykal'ın anayasa müzakeresi esnasındaki son gelişmelerinde de faturayı bize kestiler. Kim bu kaseti pazarladı? 'Bunu Başbakan çıkarsın' dediler. 'Kendileri aday değilim' dediler. 'Aday değilim' demesine rağmen yine ondan sonra 'aday değilim' dedi. 24 saat geçince adaylığını ilan etti. Bu tutarsızlığın en açık net ifadeleri" dedi.

 

Konuşmasında teröre de değinen Erdoğan, "24. 5 katrilyon biz Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesine yatırım yaptık. Tüm bu çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor" dedi. Erdoğan, Kürtçe televizyon kanalından sonra şimdi de Farsça televizyon kanalı için çalıştıklarını söyleyerek, "Şimdi Farsça yayın için çalışıyoruz. Çünkü İran ve Afganistan'a Türkiye meramını anlatmalıdır" dedi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!