Erdoğan: İslamcı değilim

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan: İslamcı değilim
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 16, 2002 11:22

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, siyasi yaşamı boyunca kendisini ''İslamcı'' olarak tanımlamadığını söyledi.

Erdoğan, İngiltere'de yayımlanan siyaset ve ekonomi gazetesi Financial Times'a verdiği demeçte, ''Bütün siyasi yaşamım boyunca kendimi tanımlamak için asla 'İslamcı' sözcüğünü seçmedim'' dedi.

Gazete, Erdoğan'ın kendisini sadece ''Müslüman'' olarak tanımladığını belirtti ve ''dininin gereklerini yerine getirmeye çalıştığı'' şeklindeki sözlerini aktardı.

Erdoğan'ın ''Ben bir İslamcı değilim'' derken, Türk halkı nezdinde yitirdiği güveni yeniden kazanmaya çalıştığı yorumunda bulunan gazete,''Türk Anayasası'nın din ve devlet işleri arasına keskin ayrım koyduğubir noktada, Erdoğan'ın bu sözleri söylemesinin sürpriz olmadığını'' savundu.

Financial Times, Erdoğan'ın kendisini ''Türkiye'nin siyasi ve ekonomik sorunlarının çözümü'' olarak gördüğünü belirtti. Tek başına iktidara talip olduklarını belirten Erdoğan'ın partisinin şansının, yeni oluşumun bugünkü iktidara alternatif olup olmayacağına bağlı olduğunu savunan İngiliz gazetesi, ''yeni oluşumun seçmen üzerinde heyecan yarattığını'' yazdı.

Financial Times, ErdoÄŸan'ın yeni oluÅŸumun partisine ciddi bir rakip olması ve sonbaharda yapılabilecek bir seçimde partisinin başında bulunmaması gibi olasılıkları kuvvetle reddettiÄŸini belirtti.Â

Erdoğan'ın, IMF destekli ekonomik programın ve AB'ye üyelik için gereken insan hakları reformlarının izleyicisi ve uygulayıcısı olacağını garanti ettiğini kaydeden gazete, programın ilk başarısını ''sanal'' olarak yorumlayan Erdoğan'ın, eski bir futbolcu olarak bu durumu, ''maç boyunca güzel paslaşabilirsiniz ama sonuçta gol olmazsa bu bir işe yaramaz'' diye yorumladığını yazdı.

Tayyip Erdoğan', muhtemel bir Irak operasyonuna destek verip vermediğine ilişkin bir soru üzerine, ''Doğmamış çocuğa don biçemezsiniz, bu tür konulara görüşmeler yapılmadan karar verilmez'' dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!