Erdoğan heykeli 80 bin TL'ye satışta

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan heykeli 80 bin TLye satışta
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2009 14:08

Antalya'da oturan emekli öğretim görevlisi Tülay Aktaş, Aksu'da açtığı Kültür Müzesi ilgi görmeyince kirayı ödeyebilmek için Başbakan Erdoğan'ın şalvarlı, lastik ayakkabılı heykelini 80 bin TL'ye satışa çıkardı.

Haberin Devamı

İŞTE ERDOĞAN'IN SATIŞA ÇIKARILAN HEYKELİ

Antalya'nın merkez ilçelerinden Aksu'da kömürlük olarak kullanılan 500 metrekarelik depoyu 50 bin lira harcayarak ‘kültür müzesi’ne dönüştüren Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nden emekli öğretim görevlisi Tülay Aktaş, müzeye ilgi olmayınca iflas noktasına geldi. Müzenin kirasını bile ödeyemez hale geldiğini söyleyen Aktaş, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a yaptığı başvuruların da sonuçsuz kaldığını belirterek, “Böyle önemli bir kültür müzesinin borç nedeniyle kapanma noktasına gelmesi gerçekten çok acı” dedi.

80 BİN LİRAYA SATIŞTA

Tanıtım eksikliği nedeniyle müzenin ilgi görmediğini dile getiren Tülay Aktaş, maddi destek bulamaması halinde Anadolu insanının sosyal yaşamına ilişkin temaların yer aldığı ve 205 folklorik heykelin sergilendiği müzenin kapanacağını söyledi. Aktaş, buna çözüm bulmak için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın şalvarlı, lastik ayakkabılı heykelini 80 bin liraya satışa çıkardı.

Haberin Devamı

Anadolu insanını temsil eden Başbakan Erdoğan'ın heykelinin müzeye çok farklı bir hava getirdiğini söyleyen Tülay Aktaş, “Seramik ve balmumu karşımı özel bir maddeden yapıldı. Eğer destek göremezsem son çare olarak bu heykeli satışa çıkaracağım. Eminim böyle bir eseri almak isteyen birçok kişi olacaktır. Ama satıştan önce Erdoğan'ın bu eseri bizzat görmesini istiyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!